Прохоренко Євгенія Яківна

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз відображається 1 - 6 з 6
  • Документ
    Правові основи інституалізації соціальної політики : метод. вказівки до виконання практ. і самост. робіт для підготовки здобувачів вищої освіти галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки»
    (Одеса, 2024) Ярова Л. В.; Прохоренко Є. Я.
    Методичні вказівки призначені для здобувачів вищої освіти спеціальності 054 «Соціологія» галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» з метою закріплення лекційного матеріалу та підготовки до практичних занять з дисципліни «Правові основи інституалізації соціальної політики». Містять завдання до практичних занять та самостійної роботи.
  • Документ
    Система соціального діалогу як критерій демократії в сучасній державі
    (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023) Ярова, Ліліана Вікторівна; Yarova, Liliana V.; Ярова, Л. В.; Прохоренко, Євгенія Яківна; Прохоренко, Є. Я.; Prokhorenko, Yevheniia Ya.
    Зазначено, що однією з причин виникнення діалогових відносин між соціальними партнерами стали внутрішні процеси в країнах, що відображають реальні зміни, як у соціальній, так і в трудовій сфері громадського життя. Головними з таких змін для першої третини ХХ століття були наступні: широка поширеність соціальних конфліктів і. У результаті науково-технічна революції суспільство одержало нові можливості для задоволення життєвих потреб різних верств населення, що істотно знижувало гостроту соціальної напруженості. Одночасно науково-технічна революція висувала високі вимоги до професіоналізму працюючих, їхньої соціально-психологічної сумісності на виробництві, гуманізації соціально-трудових відносин. Все це разом вплинуло на соціальну структуру суспільства в напрямку «розмивання» класових меж, появи середнього класу, що стало додатковим стимулом соціального діалогу.
  • Документ
    Соціологія сім'ї та шлюбу
    (Одеса : Фенікс, 2023) Каретна, О. О.; Прохоренко, Є. Я.; Яценко, М. А.
    У посібнику викладено зміст навчальної дисципліни за темами лекцій та практичних занять, практичні завдання з курсу, перелік тем для самостійної роботи, питання для перевірки знань з навчальної дисципліни, перелік тем доповідей, презентацій та список рекомендованої літератури. Підготовлений відповідно до освітньо-професійної програми вищої освіти за спеціальністю 054 «Соціологія» а також рекомендовано використовувати у навчальній роботі при підготовці фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Призначений для надання допомоги здобувачам вищої освіти, які вивчають дисципліну «Соціологія сім'ї та шлюбу».
  • Документ
    Безперервне навчання дорослих (освіта дорослих) – норма чи соціальна девіація?
    (Одеса, 2022) Прохоренко, Євгенія Яківна; Прохоренко, Є. Я.; Прохоренко, Евгения Яковлевна; Prokhorenko, Yevheniia Ya.
  • Документ
    Проблеми забезпечення гендерної рівності в Україні в умовах євроінтеграції
    (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2021) Ярова, Ліліана Вікторівна; Ярова, Л. В.; Яровая, Лилиана Викторовна; Yarova, Liliana V.; Прохоренко, Євгенія Яківна; Прохоренко, Є. Я.; Прохоренко, Евгения Яковлевна; Prokhorenko, Yevheniia Ya.
  • Документ
    Анализ аспектов проявлений девиантного и делинквентного поведения
    (2017) Прохоренко, Е. Я.; Прохоренко, Є. Я.; Prokhorenko, Ye. Ya.
    В Украине формируется новая социокультурная среда, которая базируется на социокультурных трансформациях. Статья посвящена изучению аспектов проявления девиантного и делинквентного поведения. Под девиантным поведением, в отличие от делинквентного поведения, понимается совершение личностью поступков, которые противоречат нормам социального поведения в том или ином сообществе. Отклонения могут происходить в сфере индивидуального поведения, они представляют собой поступки конкретных людей, запрещаемые общественными нормами. Источником девиаций могут выступать наличие в обществе социального неравенства, высокой степени различий в возможностях удовлетворения потребностей для разных социальных групп. Определение причин девиаций, их форм и последствий является важным инструментом социального контроля и управления обществом.