Конституційний процес в Україні та світовий досвід конституціоналізму

Завантаження...
Ескіз

Дата

2014

Автори

Крусян, Анжелика Романовна
Крусян, Анжеліка Романівна
Krusyan, Аnjelika R.
Шемшученко, Юрій Сергійович
Шемшученко, Юрий Сергеевич
Shemshuchenko, Yuriy S.
Batanov, Oleksandr V.
Батанов, Олександр Васильович
Батанов, Александр Васильевич
Пархоменко, Наталія Миколаївна

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Київ : Видавництво "Юридична думка"

Анотація

У монографії на основі аналізу конституційних перетворень в Україні в контексті сприйняття і втілення принципів європейського конституціоналізму, теоретико- методологічних проблем оновлення Конституції України та національного законодавства у зв'язку із асоціацією України з Європейським Союзом, вивчення історичних і сучасних особливостей конституційного процесу та конституційного ладу в країнах пострадянського простору, основних етапів генезису Конституції та конституційного законодавства в Україні, реформування конституційно-правового статусу Президента України в напрямі поділу влади та зміни форми республіканського правління, тенденцій розвитку вітчизняного законодавства про місцеве самоврядування з огляду на міжнародні стандарти муніципальної демократії, основних сучасних тенденцій конституціоналізму у світі та Україні визначені особливості конституційного процесу в нашій країні та країнах пострадянського простору, розвитку конституційного законодавства в напрямі конституційної модернізації, сучасні тенденції світового конституціоналізму і вітчизняної конституційної практики. Запропоновано зміни до Конституції та чинної системи законодавства України. Розрахована на науковців, викладачів, аспірантів і студентів, політиків та працівників державного апарату, насамперед Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Конституційного Суду України, а також всіх, хто цікавиться проблемами розвитку конституційного права України.

Бібліографічний опис

Конституційний процес в Україні та світовий досвід конституціоналізму : монографія / [Шемшученко Ю. С., Батанов О. В., Крусян А. Р. та ін.] ; наук. ред. Ю. С. Шемшученко, відп. ред. Н. М. Пархоменко. - Київ : Видавництво "Юридична думка", 2014. - 262 с.

Ключові слова

конституціоналізм, конституційне законодавство, Конституція України, український конституціоналізм, світовий конституціоналізм, конституційний процес, constitutionalism, constitutional legislation, Constitution of Ukraine, ukrainian constitutionalism, constitutional process, конституционализм, конституционное законодательство, Конституция Украины, украинский конституционализм, конституционный процесс

Цитування

Конституційний процес в Україні та світовий досвід конституціоналізму : монографія / [Шемшученко Ю. С., Батанов О. В., Крусян А. Р. та ін.] ; наук. ред. Ю. С. Шемшученко, відп. ред. Н. М. Пархоменко. - Київ : Видавництво "Юридична думка", 2014. - 262 с.