Аксіосфера права та її компоненти

Без Ескізу

Дата

2012-09-28

Автори

Горобець, Костянтин Валерійович
Горобец, Константин Валерьевич
Gorobets, Kostiantyn V.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

Дисертацію присвячено філософсько-правовим аспектам аксіосфери права, що постає як система цінностей правової сфери. У роботі запропоновано розглядати аксіосферу права як компонент структури права, що діє на рівні з догмою права та актуалізується суб’єктами права в межах правової ситуації. Досліджено структуру аксіосфери права, що складається з центрованої навколо ідеї справедливості системи правових цінностей та ієрархізованої системи цінностей права. Запропоновано виділяти три підходи до ієрархії цінностей права: гуманістичний, нормативний та телеологічний. Обґрунтовано місце аксіосфери права в правовій реальності. Доведено інтегруюче значення верховенства права, що забезпечує цілісність аксіосфери та нормосфери права. Обґрунтовано процес філіації цінностей правової сфери. Виявлено особливості ціннісного аспекту дії права. Доведено, що аксіосфера права є безпосереднім інструментом легітимації правової системи.

Бібліографічний опис

Горобець К. В. Аксіосфера права та її компоненти : дис. ... к.ю.н. : 12.00.12 / Горобець Костянтин Валерійович. - О., 2012. - 206 арк.

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::Jurisprudence, аксиосфера права, аксіосфера права, правові цінності, правова аксіологія, правовая аксиология, правовые ценности, ціннісно-нормативне праворозуміння, цінності права, ценности права

Цитування

Горобець К. В. Аксіосфера права та її компоненти : дис. ... к.ю.н. : 12.00.12 / Горобець Костянтин Валерійович. - О., 2012. - 206 арк.