Правове життя сучасної України : матеріали Міжнар. наук. конф., проф.-викл. та аспірант. складу, присвяч. ювілею акад. С. В. Ківалова (16-17 травня 2014 р., м. Одеса) : у 2 т. Т. 2

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз відображається 1 - 20 з 258
  • Документ
    Особливості регіоналізації соціальної політики в умовах розвитку українського суспільства
    (Одеса : Фенікс, 2014) Яценко, М. А.; Yatsenko, M. A.
    Діяльність регіональних органів влади охоплює соціальний, інституціональний і відтворювальний аспекти функціонування регіону як соціально-територіальної спільноти, що спрямовує регіональну соціальну політику як на відтворення і взаємодію відповідних ресурсів на території, так і на інституціональне забезпечення переваг регіону у вирішенні питань соціальної політики.
  • Документ
    Структурные особенности отраслевой юридической компаративистики (на примере сравнительного уголовного права)
    (Одеса : Фенікс, 2014) Янчук, Н. Д.; Yanchuk, N. D.
    Вопрос, касающийся структуризации отраслевых сравнительно-правовых дисциплин, имеет принципиальное значение для дальнейшего совершенствования научных исследований в данной сфере. Однако в научной литературе этот вопрос специально не обсуждается, за исключением небольшого числа публикаций. Автор статьи рассматривает структурные особенности отраслевой юридической компаративистики на примере структуры сравнительного уголовного права.
  • Документ
    Системы поддержки принятия решений в юриспруденции
    (Одеса : Фенікс, 2014) Якутко, В. Ф.; Yakutk, V. F.
    Система поддержки принятия решений (СППР) — компьютерная автоматизированная система, целью которой является помощь, принимающим решение в сложных условиях для полного и объективного анализа предметной деятельности. Близкие к СППР классы систем — это экспертные системы и автоматизированные системы управления. СППР возникли в результате слияния управленческих информационных систем и систем управления базами данных. С точки зрения информационных технологий в настоящее время юридические СППР недостаточно наукоемкие и предоставляют лишь справочную информацию для самостоятельной обработки. Теоретически возможно создание юридических СППР высокого уровня, но для этого необходимо значительно повысить уровень информатизации основных операций, реализуемых в юриспруденции. Этот шаг станет следующим этапом развития СППР в Украине, внедрение которых позволит существенно увеличить результативность труда юристов.
  • Документ
    Имплементация концепции международного права развития в праве международной торговли
    (Одеса : Фенікс, 2014) Якубовская, Н. А.; Якубовська, Н. А.; Yakubovskaya, N. A.
    Под влиянием концепции международного права развития в праве международной торговли оформилось существование двух режимов: общего, основанного на принципе взаимности и не предполагающего никакой асимметрии в обязательствах государств; и преференциального, базирующегося на предоставлении в одностороннем порядке льгот и послаблений развивающимся странам (сюда же можно отнести нормы, которыми на государства возлагаются идентичные обязательства, но при реализации которых требуется (или разрешается) учитывать индивидуальные особенности (в том числе уровень развития) сторон правоотношений, а также положения, регламентирующие предоставление развивающимся странам помощи в исполнении международных обязательств).
  • Документ
    Вибір: пропорційна чи мажоритарна електоральна модель?
    (Одеса : Фенікс, 2014) Яковлев, Д. В.; Yakovlev, D. V.
    Пропорційний розподіл голосів на парламентських виборах приводить до справедливого представництва, а також забезпечує чітку і відносно стабільну структуру парламенту — у цьому полягають основні переваги пропорційної системи. До того ж пропорційна виборча система дозволяє суспільству ідентифікувати політичну історію кожної партії, її ефективність у створенні коаліцій та результат участі в урядуванні. В умовах парламентсько-президентської моделі пропорційна система формування представницьких органів влади створює проблеми для стабільного функціонування виконавчої влади, бо жодна з політичних сил не може отримати абсолютну більшість голосів (хоча, безумовно, така мета декларується), а отже — нездатна створити однопартійний уряд. Пропорційна система зобов’язує формувати стійкі фракції та коаліції фракцій, які беруть на себе відповідальність за голосування та діяльність уряду й опозиції. Ефективність їх дій можна оцінювати, й кожний виборець здатен раціоналізувати свій вибір, спираючись на політичну історію певної партії чи блоку.
  • Документ
    Щодо податку на атмосферні опади
    (Одеса : Фенікс, 2014) Юрескул, В. О.; Yureskul, V. O.
    Запровадження податку на дощ дало б змогу більш ефективно планувати заходи щодо поводження з дощовими водами та контролювати їх використання. Стало б можливим застосування субсидій для власників об’єктів нерухомості, що здійснюють поводження з дощовими водами самостійно, впровадження підвищеної ставки за збір дощової води із забруднених поверхонь, а також штрафних санкцій за перевищення площі водонепроникної поверхні розміру такої площі, передбаченому проектом будівництва об’єкту. Щоб стимулювати вжиття найефективніших новітніх екологічних технологій поводження з дощовими водами можуть застосовуватися і більш кардинальні заходи. Зокрема, у Великій Британії акт «Про управління повенями та водою» (2010) скасував автоматичне підключення нових конструкцій до існуючої колективної каналізаційної мережі, що також могло б бути корисним і для України.
  • Документ
    Аналитическая философия как методология правового контрактивизма
    (Одеса : Фенікс, 2014) Юдин, З. М.; Yudin, Z. M.; Юдін, З. М.
    Аналитический характер правового контрактивизма особенно ярко проявляется, если поставить вопрос о том, что является предметом его научного интереса. В самом общем виде, можно определить, что сфера знаний о договоре включает в себя: во-первых, понятие договора (сюда же относятся обоснования его признаков и атрибутов); во-вторых, социальные предпосылки договора как правового явления (механизмы договорного обеспечения социальной справедливости, разрешения конфликтов); в-третьих, действие договора (договор как основной механизм координации в праве); в-четвертых, учение о субъекте договора (проблемные вопросы договорной правосубъектности); в-пятых, копаративистику в сфере договорного права (исследование признаков и компонентов различных разновидностей договоров: гражданско-правовых, международных, внутригосударственных, административных, в определенных случаях — уголовно-правовых и т. д.); в-шестых, роль договора в правотворчестве и правореализации. Этот перечень не является исчерпывающим, он постоянно обогащается, наполняется новым содержанием.
  • Документ
    Деякі питання правового статусу осіб, тимчасово виконуючих обов’язки за вакантною посадою
    (Одеса : Фенікс, 2014) Щукін, О. С.; Щукин, О. С.; Shchukin, O. S.
    Проблематика правового статусу осіб, котрі є сумісниками та тимчасовими заступниками достатньо детально розкрита у наукових працях з трудового права України. Й, навпаки, дослідницького матеріалу присвяченого аналізу трудового договору з тимчасово виконуючими обов’язки фактично не має.
  • Документ
    Місце часу в правовідносинах з пенсійного забезпечення
    (Одеса : Фенікс, 2014) Шумило, М. М.; Shumilo, M. M.
    Пенсійне забезпечення як частина правової системи оперує часовими категоріями, особливо це питання гостро стоїть при розгляді правовідносин. Виникнення, зміна, призупинення, відновлення, припинення правовідносин в пенсійному забезпеченні є надзвичайно актуальними. Але окрім суто практичних питань, для теорії пенсійного забезпечення не менш важливим є питання часових меж не конкретного правовідношення (призначення пенсії), а комплексу правовідносин, без яких не можлива реалізація права на пенсію.
  • Документ
    Проблемы влияния морехозяйственного комплекса на экологию
    (Одеса : Фенікс, 2014) Штуца, В. Н.; Shtuca, V. N.
    Автору статьи очевидна необходимость дальнейшей реализации реформы морских портов, разработка и ввод в действ принципов рационального природопользования, что в свою очередь будет способствовать укреплению экологической безопасности региона. Для этого необходимо привлечение экспертов, специалистов, инвесторов, разработка новых инвестиционных проектов и их внедрение. Кроме того, для увеличения инвестиционной привлекательности объектов морехозяйственного комплекса необходимо принятие ряда законодательных актов, которые предусматривали бы преференции для инвесторов, урегулирование вопросов отвода земель водного фонда, возможность других форм государственно-частного партнерства кроме концессии, а также упрощение ведения бизнеса в этой отрасли.
  • Документ
    Компенсація обмежених прав військовослужбовців засобами права соціального забезпечення
    (Одеса : Фенікс, 2014) Шишлюк, М. О.; Shishlyuk, M. O.
    Забезпечення соціального захисту та соціальних гарантій для військовослуж-бовців є не тільки їх конституційним правом, а й конституційним обов’язком держави та всіх її органів. При цьому, правова регламентація військовослужбової діяльності свідчить про те, що первинне значення має взаємозв’язок між військовою службою і виконанням обов’язку з захисту Вітчизни, що передбачає встановлення обмежень прав і свобод військовослужбовців. Наслідком встановлення обмежень прав і свобод осіб, які проходять військову службу, є необхідність їх компенсації, яка здійснюється, в першу чергу, засобами права соціального забезпечення.
  • Документ
    Визначення суб’єкта та об’єкта військових злочинів за кримінальним законодавством УРСР з середини 60-х років XX століття
    (Одеса : Фенікс, 2014) Шершенькова, В. А.; Shershenkova, V. A.
    До ознак суб’єкту військового злочину стосовно військовозобов’язаного відносилися: наявність громадянства СРСР; особа зарахована до запасу; особа не досягла граничного віку перебування в запасі; особа призвана на навчальні чи перевірочні збори з відривом від виробництва; відсутні передбачені законом перепони для призову особи на збори. Для визначення військовослужбовця або військовозобов’язаного суб’єктом військового злочину потрібна була сукупність названих ознак. За вчинення військових злочинів до кримінальної відповідальності могли притягуватися цивільні особи, але лише в тому випадку, якщо вони були співучасниками злочину (організаторами, пособниками, підбурювачами).
  • Документ
    Проблемы иностранной колонизации юга Российской империи и российское общество
    (Одеса : Фенікс, 2014) Шевчук-Белая, Я. В.; Шевчук-Бєлая, Я. В.; Shevchuk-Belaya, Ya. V.
    Екатерина II взойдя на трон, кроме этого получила и пакет проектов программ, планов по улучшению демографической ситуации в стране. Она разделяла мнение академика Шлецера о том, что Россия «богата, плодородна и сильна. Что не хватает ей, чтобы быть еще богаче, плодородней, сильней? — людей».
  • Документ
    Синтез модусов времени в работе И. Пригожина «От существующего к возникающему: время и сложность в физических науках»
    (Одеса : Фенікс, 2014) Шамша, И. В.; Шамша, І. В.; Shamsha, I. V.
    Работа И. Пригожина «От существующего к возникающему: время и сложность в физических науках» как раз представляет собой яркую попытку преодолеть недостаточность физического понимания времени и осуществить синтез между физическим и философским пониманием этого феномена. Это позволяет увидеть проблему времени в исходном виде — необходимо такое понимание времени, которое позволит преодолеть любые противопоставления модусов времени и любых крайностей в его понимании. Синтетическое понимание времени, предлагаемое И. Пригожиным, позволяет избежать однобокости в постижении этого феномена, свойственной его предшественникам. Он пытается синтезировать как классическое понимание времени, в котором настоящее (понимаемое как вечность) отбрасывает, так называемое «время» (прошлое с будущим), так и понимание времени, свойственное неклассической философской традиции (в частности, философии жизни) — когда прошлое с будущим, которые создают возможность понять время как длительность, отбрасывают, уничтожают настоящее, бесконечно разделяя его на части. Противостоит такое понимание и позитивистскому пониманию времени, сводящему время к совокупности моментов «теперь» — И. Пригожин мыслит настоящее как некую продолжительность.
  • Документ
    Програмно-цільове забезпечення заходів використання та охорони водних об’єктів
    (Одеса : Фенікс, 2014) Чумаченко, І. Є.; Чумаченко, И. Е.; Chumachenko, I. E.
    Залежно від рівня значущості екологічні цільові програми поділяють на: загальнодержавні — програми, які спрямовані на розв’язання найважливіших комплексних загальнодержавних екологічних проблем, виходячи з довгострокових пріоритетів охорони довкілля; державні — програми, метою яких є розв’язання окремих екологічних проблем багатогалузевого або міжрегіонального характеру, а також запобігання катастрофам екологічного характеру та ліквідація їх наслідків, що потребують державної підтримки; галузеві — програми, які формуються для розв’язання екологічних проблем в окремих галузях господарства та впровадження природо-ресурсозберігаючих технологій на підприємствах цих галузей; регіональні — програми, які включають завдання та природоохоронні заходи щодо вирішення екологічних проблем, які поширюються за межі однієї адміністративної області; місцеві — програми, що складаються із завдань та природоохоронних заходів, які реалізують в межах окремих адміністративно-територіальних одиниць. З метою визначення основних напрямів державної політики у сфері водного господарства для задоволення потреби населення і галузей національної економіки у водних ресурсах, збереження і відтворення водних ресурсів, впровадження системи інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, відновлення ролі меліорованих земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, оптимізації водоспоживання, запобігання та ліквідації наслідків шкідливої дії вод була прийнята Загальнодержавна цільова програма розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року.
  • Документ
    Щодо аномальних суб’єктивних прав
    (Одеса : Фенікс, 2014) Чувакова, Г. М.; Chuvakova, G. M.
    Аномальним правам властиві відхилення від норми в одному з елементів правовідношення — в суб’єктах, об’єкті, зобов’язальному або іншому правовому зв’язку. До аномальних прав належать зобов’язання, інші суб’єктивні права з відхиленнями: — пов’язані з випадковим характером зустрічного надання як змісту виконання зобов’язання (алеаторні зобов’язання); — у зв’язку із об’єктами (блукаючі і при множинності суб’єктів); — пов’язані з об’єктом (родові, альтернативні); — пов’язані з характером інтересу зобов’язаної особи (довірчі зобов’язання як діяльність у чужому інтересі); — пов’язані із зобов’язальними узами (натуральні зобов’язання); — пов’язані з метою (попередні правочини); — предметом («невизнані» права); — іншими відхиленнями в елементах правовідношення (переважне право, право на «інформаційну» власність). Підводячи підсумок вищесказаного, варто зауважити, що система аномальних прав визначається існуючими різновидами ризиків. За цим критерієм сучасне право регулює як зобов’язання професійного (підприємницького та управлінського), страхового, рентного, спекулятивного, ігрового, інноваційного ризику, так і права з аномальним ризиком (зобов’язання з множинністю осіб, переддоговірні правочини, натуральні зобов’язання, юридично недосконалі права).
  • Документ
    Діяльність єврорегіонів як засіб реалізації прав національних меншин в Україні
    (Одеса : Фенікс, 2014) Чистякова, Ю. В.; Chistyakova, Yu. V.
    Реалізація проектів транскордонного співробітництва за рахунок створення єврорегіонів може значною мірою сприяти підвищенню ефективності державної політики в сфері розвитку національних меншин в Україні. Проте, формування такого типу об’єднань та визначення їх можливостей в рамках міжетнічного співробітництва не може нести формальний підхід унаслідок традиційної централізації влади в Україні.
  • Документ
    Участие Украины в Европейском Энергетическом Сообществе: тенденции и перспективы
    (Одеса : Фенікс, 2014) Чипко, М. В.; Chipko, M. V.
    На данном этапе сотрудничества Украины с Энергетическим сообществом наблюдаются тенденции к максимальному сближению украинского и европейского энергетических рынков, а также к выработке единых стандартов функционирования всего энергопромышленного комплекса.
  • Документ
    Щодо правових засад охорони Чорного моря від забруднення
    (Одеса : Фенікс, 2014) Черемнова, А. І.; Черемнова, А. И.; Cheremnova, A. I.
    Проблема охорони Чорного моря від забруднення є вкрай актуальною з огляду на існуючий незадовільний екологічний стан цього унікального водного об’єкту. Так, за даними Національної доповіді про стан навколишнього природного середовища в Украйні за 2011 рік існуючий екологічний стан Чорного моря зумовлений значним перевищенням обсягу надходження забруднюючих речовин над асиміляційною здатністю морських екосистем. Основними чинниками високого антропогенного навантаження на природне середовище моря є: біогенне забруднення й евтрофікація шельфових вод та її негативні наслідки, серед яких найнебезпечнішими є утворення значних зон придонної гіпоксії, сірководневого зараження й заморів; мікробіологічне забруднення прибережних і гирлових зон, що знижує рекреаційний потенціал приморських територій і загрожує здоров’ю населення; забруднення моря токсичними речовинами, насамперед нафтою та нафтопродуктами; поширення екзотичних видів гідробіонтів, внесених у море з баластовими водами, розмноження яких порушує стабільність існуючих екосистем і призводить до значних екологічних і економічних втрат. Україна підготувала Загальнодержавну програму охорони та відтворення довкілля Азовського та Чорного морів, яка була ухвалена як національний Закон України 22 березня 2001 року. Проте розроблена Програма має певні упущення. Так, в ній практично не стоять завдання упровадження в управлінні станом морського середовища екосистемного підходу та принципу найдосконаліших доступних технологій, яким відводиться важлива роль у Європейській морській стратегії. В Програмі також не означена задача екологізації галузей морегосподарського комплексу, а відповідно й засоби її вирішення...
  • Документ
    Виховно-виправні установи у забезпеченні охорони дитинства II пол. XIX - поч. XX ст. (на матеріалах Одещини)
    (Одеса : Фенікс, 2014) Ченкова, К. П.; Chenkova, K. P.
    В Україні вирішення проблем створення та діяльності виховно- виправних установ вбачається актуальним через ряд тенденцій: а) зростання «соціального сирітства», коли діти за живих батьків залишаються без їхнього догляду й опіки; б) криза в соціальній, політичній, економічній сферах, що призводить, зокрема, до зростання злочинності серед неповнолітніх.