Ободовський Олександр Васильович

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз відображається 1 - 8 з 8
  • Документ
    Про кваліфікацію триваючих кримінальних правопорушень за ознакою їх вчинення в умовах воєнного стану
    (Одеса : ПРЦ НАПрН України, 2022) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовський, О. В.; Obodovskyi, Oleksandr V.
  • Документ
    Про справедливість заборони не застосовувати до осіб, що вчинили злочин у віці до вісімнадцяти років, заміну невідбутої частини покарання більш м'яким покаранням
    (Одеса, 2018) Ободовський, О. В.
    У статті проаналізовано актуальні проблеми встановлення кримінальної відповідальності за злочини, скоєні неповнолітніми особами, про справедливість заборони не застосовувати до осіб, що вчинили злочин у віці до вісімнадцяти років, заміну невідбутої частини покарання більш м'яким покаранням.
  • Документ
    Про призначення покарання за злочини, передбачені частиною другою статті 286 КК України
    (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовський, О. В.; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovskyi, Oleksandr V.
  • Документ
    Про реалізацію у КК України положень пункту другого статті 11 Загальної декларації прав людини
    (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovskyi, Oleksandr V.
  • Документ
    Караність незакінченого злочину в історії кримінального законодавства України (1813-1845 роки)
    (2016) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовський, О. В.; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovskyi, Oleksandr V.
  • Документ
    Триваючі злочини у кримінальному праві України : монографія
    (Одеса : Юридична література, 2016) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovsky, Oleksandr V.
    У монографії розглянуто поняття та ознаки триваючих злочинів і на цій основі вирішено питання про перелік даних злочинних діянь за КК України, досліджено питання про початок, закінчення та завершення триваючих злочинів, розкрито співвідношення триваючих злочинів із суміжними поняттями, показано значення ознаки тривалості триваючих злочинів при застосуванні закону до осіб, що вчинили відповідні діяння, та обґрунтовано висновки про те, як саме має застосовуватися закон щодо триваючих злочинів у низці ситуацій, сформульовано пропозиції про вдосконалення КК України і Закону України «Про застосування амністії в Україні». Для науковців та практичних працівників, студентів та аспірантів.
  • Документ
    Триваючі злочини у кримінальному праві України
    (2015) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovsky, Oleksandr V.; Туляков Вячеслав Олексійович
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.08 - кримінальне право та кримінологія; кримінально- виконавче право. - Національний університет «Одеська юридична академія», Одеса, 2015. Дисертація є комплексним дослідженням триваючих злочинів у кримінальному праві України. Розглянуто історію триваючих злочинів і сучасний стан дослідженості відповідної теми. Визначено ознаки триваючого злочину, які розділено на загальні і спеціальні (особливі). Визначено перелік триваючих злочинів за чинним КК України і здійснено їх класифікацію. Встановлено особливості початку та закінчення триваючих злочинних діянь, з'ясовано місце триваючих злочинів у системі інститутів кримінального права, досліджено співвідношення триваючих злочинів із суміжними поняттями. Проаналізовано вплив тривалості триваючих злочинів на ступінь їх суспільної небезпечності. Досліджено значення ознак триваючого злочину при застосуванні до осіб, що вчинили відповідні діяння, закону про кримінальну відповідальність і закону про амністію. З метою вдосконалення порядку застосування норм законодавства щодо триваючих злочинів та інших злочинів, які мають тривалий характер, сформульовано пропозиції про внесення змін до КК України та Закону України «Про застосування амністії в Україні».
  • Документ
    Історія категорії "триваючі злочини" (до 1845 року)
    (2014) Ободовський, Олександр Васильович; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovskij, Aleksandr