Муніципальне управління в США та в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії: порівняльно-правове дослідження

Завантаження...
Ескіз

Дата

2002

Автори

Мішина, Наталя Вікторівна
Мишина, Наталья Викторовна
Mishina, Natalya V.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

Дисертація присвячена порівняльно-правовому дослідженню основних інститутів муніципального управління в США та в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії. Дисертація містить стислу історичну характеристику розвитку муніципального управління на території Сполученого Королівства і США, відомості про особливості муніципальних систем та інформацію про системи органів муніципального управління в цих державах. Проаналізовано компетенцію муніципальних органів, фінансові основи та організаційні форми муніципального управління в США та в Сполученому Королівстві. В дисертації сформульовано ряд пропозицій щодо удосконалення законодавства України про місцеве самоврядування з урахуванням досвіду Сполученого Королівства і США.

Бібліографічний опис

Мішина Н. В. Муніципальне управління в США та в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії: порівняльно-правове дослідження : дис. … канд. юрид. наук : 12.00.02 / Наталя Вікторівна Мішина; Наук. кер. М. П. Орзіх; ОНЮА. – Одеса, 2002. – 226 с.

Ключові слова

муніципальне управління в США, муніципальне управління в Сполученому Королівстві, система органів муніципального управління в США, система органів муніципального управління в Сполученому Королівстві, фінансові основи діяльності органів муніципального управління, компетенція органів муніципального управління, організаційні форми муніципального управління, муниципальное управление в США, муниципальное управление в Соединенном Королевстве, система органов муниципального управления в США, система органов муниципального управления в Соединенном Королевстве, финансовые основы деятельности органов муниципального управления, компетенция органов муниципального управления, организационные формы муниципального управления, municipal management in the US, municipal management in the United Kingdom, system of municipal governments in the United States, system of municipal government in the United Kingdom, financial bases of the activities of the municipal management, competence of municipal management, organizational forms of municipal management

Цитування

Мішина Н. В. Муніципальне управління в США та в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії: порівняльно-правове дослідження : дис. … канд. юрид. наук : 12.00.02 / Наталя Вікторівна Мішина; Наук. кер. М. П. Орзіх; ОНЮА. – Одеса, 2002. – 226 с.