Local Government and the Doctrine of Separation of Powers

Завантаження...
Ескіз

Дата

2004

Автори

Мішина, Наталя Вікторівна
Мишина, Наталья Викторовна
Mishina, Natalya V.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті автор дійшов висновку, що з огляду на те, що на сучасному етапі в Україні триває муніципальна реформа, багато уваги приділяється підвищенню ефективності функціонування органів місцевого самоврядування. Для досягнення цієї мети деякі вчені пропонують застосувати теорію розподілу влад до місцевого самоврядування. Проте на рівні окремих монографій, статтей - ця проблема не досліджується. Цю статтю присвячено аналізу можливості використання теорії розподілу влад на рівні місцевого самоврядування (переважно на прикладі муніципального управління в США). У висновках наводяться аргументи на користь того, що теорія розподілу влад в її сучасному вигляді не може бути застосована до місцевого самоврядування. Але уявляється можливою адаптація до нього деяких елементів системи стримувань і противаг.

Бібліографічний опис

Mishyna N. V. Local Government and the Doctrine of Separation of Powers // Юридический вестник. - 2004. - № 4. – С.100-103.

Ключові слова

local government, municipal reform, doctrine of separation of powers, the city council, the administrative branch, government of the foreign countries, местное правительство, муниципальная реформа, доктрина разделения властей, городской совет, административное подразделение, правительство зарубежных стран, місцевий уряд, муніципальна реформа, доктрина поділу влади, міська рада, адміністративний підрозділ, уряд зарубіжних країн

Цитування

Mishyna N. V. Local Government and the Doctrine of Separation of Powers // Юридический вестник. - 2004. - № 4. – С.100-103.