Право на працю за законодавством України та деяких зарубіжних країн

Завантаження...
Ескіз

Дата

2015

Автори

Краснов, Єгор Володимирович
Краснов, Егор Владимировичr
Krasnov, Yegor V.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

Досліджено визначення поняття права на працю та порядок його закріплення в міжнародних актах і законодавстві зарубіжних країн. Визначено, що право на працю, як правило, закріплюється в конституціях і носить здебільшого декларативний характер. У конституціях деяких західних країн та країн, що розвиваються, право на працю формулюється в поєднанні з обов'язком працювати. Практично в усіх зарубіжних державах на рівні конституцій (у багатьох випадках і в трудових кодексах) забороняється примусова праця. Зроблено висновок про те, що в цілому законодавче закріплення в Україні права на працю відповідає критеріям Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права.

Бібліографічний опис

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE, трудові права, право на працю, заборона примусової праці, вільний вибір праці, трудовые права, право на труд, запрет принудительного труда, свободный выбор труда, labor rights, right to work, prohibition offorced labor, free choice of work

Цитування

3. Краснов Є.В. Право на працю за законодавством України та деяких зарубіжних країн / Є. В. Краснов // Науковий вісник Запорізького національного університету. Серія «Право». – 2015. – Вип. 1. – С. 147-153.