S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2017. – Вип. 5. – 45 с.

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз відображається 1 - 11 з 11
  • Документ
    Соціологічний аналіз оцінки якості вищої освіти
    (Одеса, 2017) Заєць, О. М.; Заец, Е. Н.; Zaets, O. M
    Досліджено поняття якості вищої освіти як соціальної категорії, виявлено ключові етапи її оцінки. У ході роботи проаналізовано основні показники якості вищої освіти, сучасні вимоги до результатів освітнього процесу. На основі виявлених критеріїв і стандартів висунуто теоретично обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення якості освіти у вищих навчальних закладах.
  • Документ
    Ґендерна політика в умовах демократизації суспільства: комунікативний підхід
    (Одеса, 2017) Гуща, Є. І.; Гуща, Е. И.; Hushcha, E. I.
    Статтю присвячено дослідженню процесу формування ґендерної політики в умовах демократизації суспільства з погляду комунікативного підходу. Визначено особливості ґендерної політики на макрорівні (конституційні умови, ґендерний вимір парламенту, електорального процесу) та мікрорівні (взаємодія інституцій громадянського суспільства, конкретна політична ситуація). Спираючись на теорію комунікативної раціональності Ю. Габермаса, аргументовано відзначено необхідність інституціоналізації політичного діалогу щодо формування ґендерної політики в умовах демократизації українського суспільства.
  • Документ
    Хакерство як впливовий коректор сучасних політичних процесів
    (Одеса, 2017) Денисюк, Світлана Георгіївна; Неприцька, Тетяна Іванівна; Денисюк, А. В.; Денисюк, Светлана Георгиевна; Неприцкая, Татьяна Ивановна; Денисюк, А. В.; Denysiuk, Svitlana G.; Neprytska, Tetyana I.; Denysiuk, A. V.
    Проаналізовано роль хакерів у політичних процесах і відносинах. Визначено, що хакерство є диференційованим співтовариством, в якому виокремлюються угруповання, виходячи з політичних цілей та їх ціннісних основ. Підкреслюється, що віртуалізація суспільно-політичного життя, глобальні зміни в соціальній організації суспільства на різних рівнях і посилення маніпулювального впливу інформаційно-комунікативних технологій, ЗМІ на громадську думку створили сприятливий ґрунт для вагомого впливу хакерів на політичні процеси. Відзначається, що хакерство може проявлятись у конструктивній (хактивізм) і деструктивній (кібертероризм) політичній діяльності. Визначено, що результатами втручання хакерів можуть бути змінені підсумки виборів, маніпулювання масовою свідомістю, руйнування репутації політичних гравців, розв’язання міжнародних конфліктів, кібервійн, поглиблення кризи ціннісної системи суспільства.
  • Документ
    Особливості моделі бюджету участі в Берлін-Ліхтенберзі
    (Одеса, 2017) Іщейкін, Костянтин Євгенович; Ищейкин, Константин Евгеньевич; Ishcheikin, Kostyantyn Ye.
    Проаналізовано умови, за яких впроваджувався бюджет участі в одному з районів столиці Німеччини та визначено чинники, що сприяли його успішній реалізації (адміністративна реформа, новий підхід до аналізу бюджетних видатків). Розглянуто процедуру прийняття бюджету участі та зміни в адміністративній структурі органів публічної влади, зумовлену використанням інструментів прямої демократії. Проаналізовано три основних механізми комунікації в межах берлінської моделі: громадські слухання, Інтернет-комунікації та опитування домогосподарств. Виділено найбільш успішні нововведення моделі бюджету участі в Берлін-Ліхтенберзі (день голосування, відстеження пропозицій, фонди кварталів) і охарактеризовано її особливості: консенсус, реалістичність, децентралізація, включеність і підзвітність.
  • Документ
    Національна безпека як суспільний феномен, політика і практика захисту національних інтересів країни
    (Одеса, 2017) Маценко, Є. В.; Маценко, Е. В.; Matsenko, Ye. V.
    У статті розглянуто базові засади обґрунтування феномену «національна безпека» в політолого-правовому, соціологічному аспектах. Доводиться, що національна безпека – основа забезпечення національно-державного суверенітету країн, особливо в умовах глобалізації та радикальних трансформаційних процесів.
  • Документ
    Особливості державної політики у розбудові інформаційного суспільства
    (Одеса, 2017) Олефір, І. В.; Олефир, И. В.; Olefir, I. V.
    Розглянуто приклади політики провідних держав світу в побудові інформаційного суспільства. Наведено основні чинники, які притаманні країнам, що інтенсивно розвивають інформаційну інфраструктуру. З метою визначення засад, на яких формується інформаційне суспільство, досліджено досвід країн, які є лідерами в його побудові. Зазначено, що кожна країна реалізує підходи до побудови інформаційного суспільства залежно від особливостей держави – економічних, культурних, духовних, релігійних та інших. Наголошено на тому, що розвиток інформаційного суспільства в країні залежить від державної політики в зазначеному напрямку. Вказано, що для ефективного розвитку інформаційного суспільства в Україні першочерговими заходами повинно бути розроблення відповідного законодавства на основі міжнародного досвіду та впровадження принципів стратегій побудови інформаційного суспільства європейських країн.
  • Документ
    Олігархічний лобізм як відображення репутації політичної партії
    (Одеса, 2017) Похило, Ірина Даніїлівна; Буряченко, О. В.; Годний, С. П.; Похило, И. Д.; Буряченко, А. В.; Годный, С. П.; Pohilo, I. D.; Buryachenko, O. V.; Godny, S. P.
    Стаття присвячена аналізу лобізму як об’єктивного явища суспільної практики. Зроблено спробу відповісти на ряд актуальних питань: наскільки адекватним є зв’язок між інтересами політичних партій і громадянського суспільства? Якою мірою репутація політичної партії залежить від сутності та важливості тих питань, які вона лобіює? Визначається, що однією із сутнісних ознак політичного лобіювання став фаворитизм державних урядовців під час ухвалення рішень на користь окремих бізнесменів. З’ясовано сутність олігархічного лобіювання як системи взаємостосунків влади і великого капіталу. Визначено, що основою формування позитивної репутації сучасних політичних партій є ступінь та можливість їх впливу на розв’язання найважливіших проблем суспільства і держави.
  • Документ
    Північнокорейська ядерна загроза та еволюція зовнішньої політики США щодо цього питання
    (Одеса, 2017) Головань, Олександр Олексійович; Головань, Александр Алексеевич; Holovan, О. О.
    Стаття присвячена дослідженню корейської ядерної та ракетної загрози як однієї з найважливіших проблем, що стоїть перед Д. Трампом так само гостро, як і перед його попередниками. Під час написання статті автором були використані такі методи: аналіз, синтез, порівняння. Досліджуються причини, етапи еволюції та вказується результат і наслідки північнокорейської ядерної програми. Зазначається її роль у безпеці корейського народу та збереженні комуністичного режиму. Також з’ясовано дії попередників Д. Трампа щодо врегулювання корейської загрози і визначено шляхи вирішення проблеми. Основні висновки дослідження полягають у тому, що в найближчому майбутньому США може використати корейську проблему як фактор переключення уваги електорату із внутрішніх проблем на зовнішні.
  • Документ
    Сучасний стан та перспективи співробітництва України та США
    (Одеса, 2017) Жигайло, В. М.; Жигайло, В. М.; Zhyhailo, V. M.
    Статтю присвячено дослідженню сучасного стану й перспектив співробітництва України та США, яке є одним із ключових пріоритетів зовнішньої політики нашої країни. Здійснено аналіз політичних відносин, співробітництва в торговельно-економічній, науково-технічній, культурно-гуманітарній, військовій сферах, а також вивчено питання подальшої співпраці України та Сполучених Штатів Америки. У статті розглянуто налагодження дипломатичних і партнерських відносин, значення фінансової допомоги США для економіки України. Проаналізована військова співпраця України та Сполучених Штатів. Оцінено значення США для розвитку та вдосконалення вітчизняної науки та технологій. З’ясовано перспективи співпраці Сполучених Штатів та України в усіх вищезазначених сферах. Для повного розкриття проблеми у статті проаналізовано договірно-правову базу співпраці США й України, а також позиції відомих політиків, журналістів і науковців щодо досліджуваного питання.
  • Документ
    Характеристика установчої та конституційних легіслатур Іспанії (1977–2017 рр.)
    (Одеса, 2017) Матлай, Любава Сергіївна; Матлай, Любава Сергеевна; Matlay, Lyubava S.
    Розглянуто діяльність установчої та конституційних легіслатур як інституту представницької влади демократичної Іспанії. З’ясовано, що основним завданням установчої легіслатури стала підготовка й ухвалення нової Конституції держави, консолідація політичних сил країни у проведенні демократичних реформ. Охарактеризовано конституційні легіслатури. Особливу увагу звернуто на факт, що політичні партії іберійської країни відіграють вирішальну роль у виборчому процесі, формуванні державної еліти, законодавчій і урядовій діяльності. Визначено, що впродовж більше тридцяти років у політичному житті парламентської монархії домінували дві партії – консервативна Народна партія (НП) та лівоцентристська Іспанська соціалістична робітнича партія (ІСРП). Зроблено висновок про те, що найчисельнішу парламентську більшість мали соціалісти у 1982–1986 рр. (урядовий кабінет Ф. Гонсалеса), а народники досягали абсолютної більшості у законодавчому органі 2000 р. (урядовий кабінет Х. Аснара) та в 2011 р. (урядовий кабінет М. Рахоя).
  • Документ
    S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe
    (Одеса, 2017)
    Автори випуску: Є. І. Гуща - бакалавр політології, студентка І курсу магістратури факультету психології, політології та соціології Національного університету «Одеська юридична академія»; С. Г. Денисюк - доктор політичних наук, професор кафедри суспільно-політичних наук Вінницького національного технічного університету; Т. І. Неприцька - кандидат політичних наук, доцент кафедри політології та державного управління Донецького національного університету імені Василя Стуса; А. В. Денисюк – магістрант Донецького національного університету імені Василя Стуса; К. Є. Іщейкін - народний депутат України; Є. В. Маценко - докторант Міжрегіональної Академії управління персоналом; І. В. Олефір - аспірант кафедри суспільно-політичних наук, глобалістики та соціальних комунікацій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», І. Д. Похило - кандидат політичних наук, доцент кафедри суспільно-політичних наук Вінницького національного технічного університету; О. В. Буряченко - здобувач кафедри політичних наук Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова; С. П. Годний - здобувач кафедри політичних наук Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова; О. О. Головань - кандидат політичних наук, керівний партнер ЕЙ ДЖІ Консалтинг груп; В. М. Жигайло - аспірант кафедри міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія»; Л. С. Матлай - кандидат історичних наук, асистент кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка».