Кримінальний проступок: правова природа та ознаки

Завантаження...
Ескіз

Дата

2014

Автори

Дмитрук, Михаил Михайлович
Дмитрук, Михайло Михайлович
Dmitruk, Mikhail

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Одеса : «Юридична література»

Анотація

Монографія підготовлена у результаті виконання другого етапу науково-дослідницької роботи за фундаментальною науковою темою «наукове та законодавче забезпечення реалізації концепції кримінальних проступків в кримінальному праві України» (ДРН 0112U000690) на замовлення МОН України. У монографії розглянуто ознаки та правову природу кримінального проступку, історичний аспект та зарубіжний досвід диференціації кримінального діяння на проступки та злочини. на підставі аналізу відмінностей злочину від інших видів правопорушень за об’єктивно-суб’єктивними ознаками обґрунтовано правову природу та ознаки кримінального проступку як одного із видів кримінального діяння, що пропонується виокремити поряд із злочином у КК України, а вказані види кримінальних діянь об’єднати таким поняттям, як «кримінальне правопорушення». Призначена для науковців та викладачів юридичних вищих навчальних закладів і факультетів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться проблемами кримінального права.

Бібліографічний опис

Дмитрук М. М. Кримінальний проступок: правова природа та ознаки : монографія / М. М. Дмитрук — Одеса : Юридична література, 2014. — 224 с.

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE, кримінальне право, кримінальні правопорушення, кримінальні діяння, кримінальний проступок, уголовный проступок, уголовные деяния, уголовные правонарушения, уголовное право, criminal acts, Criminal Law, criminal misdemeanor

Цитування

Дмитрук М. М. Кримінальний проступок: правова природа та ознаки : монографія / М. М. Дмитрук — Одеса : Юридична література, 2014. — 224 с.