Полухіна Аліна Валеріївна

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз відображається 1 - 6 з 6
  • Документ
    Проблеми визначення поняття «ненасильницька політична боротьба»
    (Одеса : Фенікс, 2014) Полухіна, А. В.; Полухина, А. В.; Poluhina, A. V.
    Ненасильницька політична боротьба - суспільно-політична юоротьба, що виникає в результаті нестабільності правової та політичної систем, без застосування насильства.
  • Документ
    Ненасильницькі політичні дії в умовах глобального розвитку
    (2014) Полухіна, Аліна Валеріївна; Полухина, Алина Валерьевна; Polukhina, Alina V.; Польовий Микола Анатолійович
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.04 - політичні проблеми міжнародних систем та глобального розвитку - Національний університет «Одеська юридична академія», Одеса, 2014. У дисертації здійснено комплексне дослідження ненасильницьких дій в політичних процесах сучасного глобалізованого світу. Проаналізовано генезу ідеї ненасильства в зарубіжній та українській суспільно-політичній думці та досліджено основні теорії ненасильницьких дій в політичній діяльності. Визначено базові поняттєві конструкти дослідження ненасильницьких дій та систематизовано типологізацію методів та форм ненасильницьких дій. Проаналізовано світовий досвід та практику застосування ненасильницьких дій, визначено, що використання ненасильницьких дій є ефективною політичною технологією, що впливає на демократизацію суспільства, сприяє вирішенню політичних конфліктів різного рівня. З'ясовано перспективи застосування ненасильницьких дій під час суспільних трансформацій в умовах глобалізації, доведено, що дедалі більше у світовій практиці ненасильницькі дії визнаються найбільш прийнятним засобом здійснення політичних перетворень. Постійні зв'язки між країнами у глобалізованому світі роблять можливим швидке запозичення нових практик ненасильницьких дій від однієї країни до іншої.
  • Документ
    Дослідження ненасильницьких дій у сучасній вітчизняній політичній думці
    (2013) Полухіна, Аліна Валеріївна
    У статті аналізуються різні підходи до визначення ненасильницьких дій в українській політичній думці та визначені проблеми застосування ненасильницьких дій в українській політичній практиці.
  • Документ
    Дискурсивний простір поняття "ненасильницька політична боротьба"
    (Одеса, 2014) Полухіна, Аліна Валеріївна
    У статті проаналізовані різні підходи до визначення поняття «політична боротьба», «ненасильницька боротьба». Запропоновано власне визначення поняття «ненасильницька політична боротьба».
  • Документ
    Соціальне програмування: зміст поняття
    (2009) Польовий, Микола Анатолійович; Федукова, Аліна Валеріївна
    Статья посвящена анализу содержания понятия «социальное программирование». Определены основные разновидности дефиниций термина. Выделены спорные черты этого понятия и предложено уточненное определение социального программирования.