Джерела кримінально-правового регулювання в Україні: доктринальні аспекти

Завантаження...
Ескіз

Дата

2017

Автори

Кузембаєв Олександр Сергійович
Кузембаев Александр Сергеевич
Kuzembaiev A.S.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.08 – кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право. – Національний університет «Одеська юридична академія», Одеський державний університет внутрішніх справ, м. Одеса, 2017. Дисертація є першим у вітчизняній науці кримінального права спеціальним комплексним дослідженням джерел кримінального права у взаємозв’язку із кримінально-правовим регулюванням. У дисертації запропоновано виділяти в рамках системи джерел кримінального права – джерела кримінально-правового регулювання, як обставини, що впливають на формування, встановлення, зміну, скасування і реалізацію конкретних забороняючих та регулятивних кримінально-правових норм при відсутності здійснення впливу на правоутворення та генезис кримінально-правових норм. Аргументовано диференційований підхід до розуміння поняття джерел кримінального права в підґрунтя якого є загальнотеоретичне розуміння поняття джерел права, що визначається у поєднанні двох термінів – формальне джерело права і матеріальне джерело права з акцентом на примат матеріального джерела права. Запропоновано виділяти в системі джерел кримінально-правового регулювання – джерела кримінально-правової заборони. У роботі аргументована практична необхідність та теоретична доцільність викладення статті 3 та розділу I Прикінцевих та перехідних положень КК України в новій редакції з метою врахування та нормативного відображення положень щодо розмежування в кримінальному праві України кримінально-правової заборони та кримінально-правового регулювання і їх джерел та законодавчого оформлення інших від КК України джерел кримінально-правового регулювання в Україні, які здійснюють регулювання кримінально-правових відносин окрім кримінально-правової заборони.

Бібліографічний опис

Кузембаєв О. С. Джерела кримінально-правового регулювання в Україні: доктринальні аспекти : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.08 / Кузембаєв Олександр Сергійович. - Одеса, 2017. - 305 с.

Ключові слова

джерела кримінально-правового регулювання, джерела кримінально-правової заборони, джерела кримінального права, кримінально-правове регулювання, законодавство України про кримінальну відповідальність, источники уголовно-правового регулирования, источники уголовно-правового запрета, источники уголовного права, уголовно-правовое регулирование, законодательство Украины об уголовной ответственности, sources of criminally-legal regulation, sources of criminal prohibition, sources of criminal law, criminal law regulation, Criminal Code of Ukraine

Цитування

Кузембаєв О. С. Джерела кримінально-правового регулювання в Україні: доктринальні аспекти : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.08 / Кузембаєв Олександр Сергійович. - Одеса, 2017. - 305 с.