Нормативні та прикладні засади удосконалення інституту призначення покарання та інших заходів кримінально-правового впливу

Завантаження...
Ескіз

Дата

2015

Автори

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Анотація

У збірнику містяться матеріали доповідей підготовлений за матеріалами Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції, яка відбулася 26-27 грудня 2015р. у Національному університеті «Одеська юридична академія». Висвітлюються актуальні питання сучасного кримінального права України та інших країн, розвиток науки та закономірності практики у сфері призначення покарання та інших заходів кримінально-правового впливу. Основна увага зосереджена на співвідношенні формальних та дискреційних засад при вирішенні питань пеналізаційного характеру, сформуванні концептів публічності і диспозитивності у доктрині кримінального права та практиці застосування кримінального закону, розробці новітніх підходів до розуміння сутності кримінального правопорушення та заходів кримінально-правового поводження і примусу із правопорушниками та пов’язаними із ними особами. Передбачення багатоколійності заходів реагування на кримінальні девіації із закріпленням арсеналу кримінально-правових мір як щодо проступку, так і злочину, конкретизації таких мір на рівні закону сприятиме «раціоналізації» кримінальної заборони та у цілому належному розвитку теорії кримінально-правового примусу. Результатом таких ініціатив має стати недопущення колізійності кримінально-правової матерії та усталення нової парадигми криміналізації суспільства у рамках вже існуючої кримінально-правової практики. Збірник розрахований на науковців та практичних працівників, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, а також на всіх тих, хто цікавиться проблемами сучасної юриспруденції.
Матеріали видано в авторській редакції. Повну відповідальність за достовірність та якість поданого матеріалу несуть учасники конференції, їхні наукові керівники, рецензенти, які рекомендували ці матеріали до друку.

Бібліографічний опис

Ключові слова

Цитування

Нормативні та прикладні засади удосконалення інституту призначення покарання та інших заходів кримінально-правового впливу : матер. Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (Одеса, 26-27 груд. 2015 р.) / відп. ред.: В. О. Туляков. ; НУ "ОЮА". – Одеса, 2015 - 229 c.