Вступне слово - Кішко, Д.; Kishko, Dmytro; Кішко, Дмитро Іванович; Кішко, Д. І. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У вступному слові розкрито сучасні виклики та перспективи розвитку судово-експертної діяльності в умовах цифрової трансформації кримінального судочинства. Наголошено на зміні характеру об'єктів експертного дослідження, зростанні значення цифрових доказів, електронних документів, даних інформаційно-комунікаційних систем і технологій штучного інтелекту. Підкреслено необхідність поєднання інноваційних технологій із науково обґрунтованими методиками, професійною компетентністю експерта та дотриманням процесуальних гарантій. Особливу увагу приділено розвитку міждисциплінарних підходів, удосконаленню судово-експертного забезпечення розслідування кримінальних правопорушень, міжнародній професійній взаємодії та значенню судової експертизи для документування воєнних злочинів і забезпечення належного доказування в умовах цифрової епохи.
Кішко Д. Вступне слово. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.)=Criminalistics of the Future: Digital Innovations, Artificial Intelligence, Global Challenges and Threats: Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 5 June 2026) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 44-45. URL: https://doi.org/10.32837/11300.
Keywords: судова експертиза; криміналістика; цифрові докази; штучний інтелект; цифрові технології; електронні документи; цифрові сліди; міждисциплінарний підхід; воєнні злочини; кримінальне судочинство; forensic science; criminalistics; digital evidence; artificial intelligence; digital technologies; electronic documents; digital traces; interdisciplinary approach; war crimes; criminal justice