Аномалії галузевої юридичної діяльності - Чувакова, Ганна Михайлівна; Чувакова, Г. М.; Chuvakova, Hanna M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Галузева юридична діяльність являється специфічним різновидом професійної правової діяльності та характеризується наявністю власних процедур, суб’єктного складу, а також специфічних механізмів реалізації правових норм, чим і підтверджується її структурна різноманітність. Аномалії галузевої юридичної діяльності можна охарактеризувати як складне і системне явище, яке виникає під впливом комплексу пов’язаних між собою факторів. Аномалії впливають на правову свідомість суспільства, деформуючи уявлення суспільства про справедливість і законність, що може призвести до збільшення кількості правопорушень і соціальної напруженості.
Чувакова Г. М. Аномалії галузевої юридичної діяльності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 96-98. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33000
Keywords: аномалія; правова аномалія; правосвідомість; аномалія правосвідомості; юридична діяльність; галузева юридична діяльність; девіація; девіантна поведінка; правова система; anomaly; legal anomaly; legal consciousness; anomaly of legal consciousness; legal activity; industry legal activity; deviation; deviant behavior; legal system