Емфітевзис за римським приватним правом - Сліпченко, Олена Ігорівна; Слипченко, Елена Игоревна; Slipchenko, Olena I. (My University, 2015)
У статті розглядаються особливості правового регулювання емфітевзису за римським приватним правом. Автором дослідженно походження, ознаки та особливості емфітевзису за римським приватним правом, визначено його поняття та встановлені підстави виникнення і припинення емфітевзису.

В статье рассматриваются особенности правового регулирования эмфитевзиса в римском частном праве. Автором исследованы происхождение, признаки и особенности эмфитевзиса в римском частном праве, определено его понятие и установлены основания возникновения и прекращения эмфитевзиса.

The article deals with the peculiarities of legal regulation emphyteusis in Roman private law. The author investigated the origin, characteristics and features of emphyteusis in Roman private law, defined the concept and its installed base and the termination of a emphyteusis.
Сліпченко О. І. Емфітевзис за римським приватним правом / О. І. Сліпченко // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 204-210.
Keywords: римське право; емфітевзис; спадкова оренда; плата за землю; користуватися чужою земельною ділянкою; емфітевтичне право; римское право; эмфитевзис; наследственная аренда; плата за землю; пользование чужим земельным участком; эмфитевтическое право; Roman law; emphyteusis (perpetual lease); hereditary leases; payments for the land; use of another's land