Правові засоби стимулювання інноваційного розвитку України в умовах євроінтеграції - Подцерковний, Олег Петрович; Василенко, Микола Дмитрович; Зятіна, Діна Володимирівна; Романадзе, Луїза Джумберівна; Ліпська, Олена Савівна; Тарнавський, Роман Віталійович; Алєксєєва, Ірина Миколаївна (Одеса : Фенікс, 2015)
Монографію присвячено ключовим проблемам удосконалення правових засобів державної інноваційної політики в умовах підписання Угоди про асоціацію з ЕС та проведення в Україні економіко-правових реформ. Передбачається розглянути стан та правові проблеми в інноваційній сфері, що потребують першочергового вирішення. В основу роботу покладено аналіз правового механізму функціонування інновацій в Україні, намічено напрями вдосконалення господарської компетенції державних органів влади, вищів та наукових установ в інноваційній сфері. Важливе місце в монографії займає встановлення правового режиму діяльності інноваційних структур, розгляд правових особливостей розробки та реалізації інноваційних проектів, залучення венчурного капіталу в економіку України та стимулювання її промислових та транспортних підприємств до впровадження інновацій. Запропоновано шляхи вдосконалення законодавчого забезпечення інноваційної політики держави. Книга адресована науковим співробітникам, законодавцям, аспірантам, студентам вищих юридичних навчальних закладів, юристам-практикам, управлінцям, а також усім, хто цікавиться проблемами здійснення інноваційної діяльності та формування інноваційної моделі національної економіки з урахуванням досвіду ЄС.
монографія
Правові засоби стимулювання інноваційного розвитку України в умовах євроінтеграції : монографія / О. П. Подцерковний, М. Д. Василенко, Д. В. Зятіна, Л. Д. Романадзе та ін.; за заг. ред. С. В. Ківалова, О. П. Подцерковного. – Одеса : Фенікс, 2015. – 270 с.
Keywords: інноваційна система; інноваційний розвиток України; європейське правове середовище; державна підтримка; економічний розвиток України; спеціальний правовий режим господарювання; функціонування інноваційних структур; технопарки; технополіси; комерціалізація; залучення венчурного капіталу; наукові установи; Закон України «Про вищу освіту»; комерціалізація інновацій у ВНЗ; експорт інноваційної продукції; онлайн юридична допомога; захист права інтелектуальної власності; инновационная система; инновационное развитие Украины; европейская правовая среда; государственная поддержка; экономическое развитие Украины; специальный правовой режим хозяйствования; функционирования инновационных структур; технопарки; технополисы; коммерциализация; привлечение венчурного капитала; научные учреждения; Закон Украины «О высшем образовании»; коммерциализация инноваций в вузах; государственная поддержка; экспорт инновационной продукции; онлайн юридическая помощь; защита интеллектуальной собственности; innovative system; innovative development of Ukraine; European legal environment; state support; economic development of Ukraine; special legal regime of economic management; functioning of innovative structures; technology parks; technopolises; commercialization; attraction of venture capital; scientific institutions; The Law of Ukraine "On Higher Education"; commercialization of innovations in universities; export of innovative products; online legal assistance; protection of intellectual property