Колективні права людини в умовах особливих правових режимів - Батан, Юрій Дмитрович; Батан, Ю. Д.; Batan, Yurii D. (Одеса : Фенікс, 2026)
Колективні права людини набувають особливої актуальності в умовах особливих (екстраординарних) правових режимів – таких, як надзвичайний стан, воєнний стан, стан війни, надзвичайна екологічна ситуація, надзвичайна ситуація. Під особливим правовим режимом розуміють спеціальний тимчасовий порядок функціонування органів публічної влади та суспільства, зазвичай супроводжуваний обмеженням окремих прав людини, з метою відвернення значних природних, техногенних і соціогуманітарних загроз і відновлення конституційного ладу. в умовах особливих правових режимів колективні права всіх трьох поколінь прав людини перебувають під загрозою значних порушень, що потребує більш активних дискусій щодо забезпечення їхнього дотримання, реалізації, охорони та захисту.
Батан Ю. Д. Колективні права людини в умовах особливих правових режимів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 158-162. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33071
Батан Ю. Д. Колективні права людини в умовах особливих правових режимів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 158-162. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33071
Keywords: колективні права; конституційне право; права людини; воєнний стан; надзвичайний стан; право на національну безпеку; право на безпеку; національна безпека; collective rights; constitutional law; human rights; martial law; state of emergency; right to national security; right to security; national security