Трагічна доля сакральних пам'яток іудаїзму Західних областей УРСР (друга половина 1940-х - початок 1970-х років) - Мочкін, С. А. (Одеса, 2016)
В статті висвітлюється становище сакральних пам'яток західних областей України в умовах антирелігійної політики комуністичної влади, що проводилася впродовж другої половини 1940-х - початок 1970-х років.
Мочкін С. А. Трагічна доля сакральних пам'яток іудаїзму Західних областей УРСР (друга половина 1940-х - початок 1970-х років) / С. А. Мочкін // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 138-142.
Keywords: антирелігійна політика; західні області УРСР; культурна спадщина; сакральні пам'ятки; церква; костел; синагога