Тероризм та міжнародно-правовий захист - Глущенко, О. О.; Glushchenko, О. О. (Одеса, 2010)
Автор статті вважає, що для того, щоб вирішити проблему тероризму та відповідно захист прав людини і громадянина в умовах боротьби з тероризмом, недостатньо танків, артилерії, літаків, бомб чи чого-небудь подібного. Потрібна мобілізація всієї світової громадськості, розумне використання ЗМI та недопускання конфлікту ідеологій як національних так і світових. Це на мою думку цілком виважений і досить непоганий шлях до повного винищення тероризму в усьому світі та із пам’яті людей.
Глущенко О. О. Тероризм та міжнародно-правовий захист / О. О. Глущенко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 110-112.
Keywords: тероризм; захист прав людини і громадянина в умовах боротьби з тероризмом; міжнародно-правовий захист прав людини; защита прав человека и гражданина в условиях борьбы с тероризмом; тероризм; международно-правовая защита прав человека; protection of human and civil rights in countering terrorism; terrorism; international legal protection of human rights