Оцінювання рівня взаємозв’язку параметрів фізичної підготовленості та варіаційної пульсометрії студентів закладів вищої освіти в процесі фізичного виховання - Самокиш, І. І.; Смолякова, І. Д. (Київ : НПУ, 2019)
В статті наведено результати кореляційного аналізу показників фізичної підготовленості та варіаційної пульсометрії (в різних станах: до, під час та після функціонального тестування) студентів 17-19 років, установлені достовірні взаємозв’язки різної сили між відповідними параметрами. Показана ступінь впливу механізмів регуляції серцевого ритму на результати фізичної підготовленості за такими параметрами, як: біг 30 м; біг 30 м (з розбігу); біг 60 м; біг 1000 м; човниковий біг (4 × 9 м); стрибок у довжину з місця; стрибок у довжину з розбігу; стрибок вгору з місця; потрійний стрибок з місця; піднімання ніг за 30 с з положення лежачи на спині; метання набивного м’яча з положення сидячи (вага м’яча – 1 кг); згинання та розгинання рук в упорі лежачи; нахил тулуба вперед з положення сидячи ноги нарізно. На основі проведеного кореляційного аналізу були отримані нові данні, які відображують функціональні можливості організму студентів.
Самокиш І. І. Оцінювання рівня взаємозв’язку параметрів фізичної підготовленості та варіаційної пульсометрії студентів закладів вищої освіти в процесі фізичного виховання / І. І. Самокиш, І. Д. Смолякова // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. – Серія 15: Науково-педагогічні проблеми фізичної культури /фізична культура і спорт/. – К.: НПУ, 2019. – Вип. 6 (114) 19. – С. 78-83.
Keywords: кореляційний аналіз; фізична підготовленість; варіаційна пульсометрія; регуляторні механізми; студенти