Міжнародно-правові засади гарантій забезпечення прав громадян в адміністративно-правовій сфері - Недбало , Н. В.; Nedbalo, N. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
На взгляд автора статті, інститут гарантій забезпечення прав громадянина в адміністративно–правовій сфері виступає одним із основних засобів захисту наданих та гарантованих нормами міжнародного та національного законодавства прав та свобод людини. Реалізація даних норм здатна забезпечити ефективне дотримання та виконання основних способів та засобів забезпечення прав громадян в адміністративно–правовій сфері. Сприяння утвердженню пріоритету прав і свобод людини і громадянина, ефективній реалізації обумовлених цими правами і свободами правомірних інтересів громадян є найважливішим завданням адміністративно–правового регулювання у сфері виконавчої влади, існуючий стан якого потребує значної уваги в інтересах його дальшого покращення.
Недбало Н. В. Міжнародно-правові засади гарантій забезпечення прав громадян в адміністративно-правовій сфері / Н. В. Недбало // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 300-303.
Keywords: забезпечення прав громадян в адміністративно-правовій сфері; обеспечение прав граждан в административно-правовой сфере; ensuring the rights of citizens in the administrative and legal field; адміністративно–правове регулювання у сфері виконавчої влади; административно-правовое регулирование в сфере исполнительной власти; administrative and legal regulation in the sphere of executive power; адміністративний процес; административный процесс; administrative process