Державний борг як ознака сучасної держави - Федоров, В. А.; Fedorov, V. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті розглядається питання характеристик та визначення категорії державний борг в науці державознавства, його виділення як загальнотеоретичної фінансово-правової дефініції. Зроблено висновок про необхідність вироблення синтезованого, загальнотеоретичного, державотворчого характеру даного поняття, який би мав методологічне значення для більш глибокого вивчення різних сторін державності, її організації, діяльності держави у сфері економіки, політики, правово- го регулювання та виділення його в одну з основних ознак сучасної держави.
Федоров В. А. Державний борг як ознака сучасної держави / В. А. Федоров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 444-452.
Keywords: державний борг; внутрішній державний борг; зовнішній державний борг; державний борг у вузькому розумінні; державний борг у широкому розумінні; государственный долг; внутренний государственный долг; внешний государственный долг; государственный долг в узком понимании; государственный долг в широком понимании; state debt; inner state debt; foreign (inter) state debt; the narrow and wide meaning of the state debt