Пам'ятки права – скарбниця відділу рідкісних видань - Фідаєва, Тетяна Юріївна; Фидаева, Татьяна Юрьевна; Fidaieva, Tetiana Yu.; Мазур, Інна Степанівна; Мазур, Инна Степановна; Mazur, Inna S.; Єленич, Світлана Іграфівна; Еленич, Светлана Играфовна; Yelenych, Svitlana I. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
У роботі розкриваються деякі аспекти збереження колекції рідкісних і цінних книг із фонду наукової бібліотеки Національного університету "Одеська юридична академія". Інформація про найбільш унікальні документи відділу рідкісних видань систематизована у книгах "Пам'ятки права": каталог та бібліографічний покажчик. Бібліографічні видання містять детальний опис вибраних друкованих книг XVIII-XIX ст.: історико-правових документів, книг з юридичних наук, загальної історії та допоміжних наук.

The work reveals some aspects of the preservation of the collection of rare and valuable books from the fund of the scientific library of the National University "Odesa Law Academy". Information about the most unique documents of the department of rare editions is systematized in the books "Legal monuments": catalog and bibliographic index. Bibliographic editions contain a detailed description of selected printed books of the XVIII-XIX centuries: historical and legal documents, books on legal sciences, general history and auxiliary sciences.
Фідаєва Т. Ю. Пам'ятки права – скарбниця відділу рідкісних видань / Т. Ю. Фідаєва, І. С. Мазур, С. І. Єленич // Правові та інституційні механізми забезпечення розвитку України в умовах європейської інтеграції : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Одеса, 18 травня 2018 р.) У 2-х т. Т. 1 / відп. ред. Г. О. Ульянова. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. – С. 649-651.
Keywords: рідкісна книга; пам'ятки права; умови зберігання книжкових пам’яток; фонд бібліотеки; Відділ рідкісних видань; наукова бібліотека; фонд відділу рідкісних видань; книжкові пам’ятки; бібліографічний проект «Пам'ятки права»; видання з юридичної тематики; НУ "ОЮА"; редкая книга; памятники права; условия хранения книжных памятников; фонд библиотеки; Отдел редких изданий; научная библиотека; фонд отдела редких изданий; книжные памятники; библиографический проект «Памятники права»; издание по юридической тематике; НУ "ОЮА"; rare book; monuments of law; storage conditions of book monuments; library fund; Department of rare editions; scientific Library; fund of the department of rare publications; book monuments; bibliographic project "Monuments of Law"; legal publication; National University "Odessa Academy of Law"