Інформаційна функція права як основа правової інформованості в Україні - Антошина, І. В.; Антошина, И. В.; Antoshina, Irina (ФОП Грінь Д. С., 2017)
У статті мова йде про специфіку інформаційної функції права як основи правової інформованості в Україні. Розглянута правова інформованість особистості та українського суспільства в цілому, як сукупність достовірних знань про діюче право та способи його реалізації в конкретних відносинах. Розглянуто проблемні сторони правової інформованості в сучасній Україні і засоби їх вирішення.

В статье речь идет о специфике информационной функции права как основы правовой информированности в Ураине. Расмотрена правовая информированность личности и украинского общества в целом, как совокупность знаний про действующие право и способы его реализации в конкретных отношениях. Расмотрены проблемные стороны правовой информированности в современной Украине и способы их преодоления.

The article deals with the specifics of the informational function of law as a basis of legal awareness in Ukraine. Considered legal awareness personality and Ukrainian society as a complex knowledge about the existing law and methods for its realization in the specific relationship. Considered problematic side of legal awareness in modern Ukraine and ways of overcome them.
Антошина І. В. Інформаційна функція права як основа правової інформованості в Україні / І. В. Антошина // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C. 134-146.
Keywords: інформаційна функція права; правова інформованість; правове виховання; правова інформація; правосвідомість; правова культура; информационная функция права; правовая информированность; правовое воспитание; правовая информация; правосознание; правовая культура; informational function of law; legal awareness; legal education; legal information; sense of justice; legal culture