Переваги впровадження автоматизованої системи «єдине вікно подання електронної звітності» - Трофименко, О. Г.; Trofimenko, O. G. (Одеса : Фенікс, 2014)
З метою спрощення ведення фінансово-господарської діяльності підприємств та автоматизації процедури подання і подальшої обробки податкової звітності в Україні було запроваджено електронну звітність. Популярність електронної звітності серед платників експерти податкової пов’язують зі зручністю сервісу, який дає змогу підприємцеві не з’являтися до інспекції навіть раз на квартал для подання звітності, а відправляти документацію через Інтернет. Успішному впровадженню нововведень беззаперечно сприятиме комплексне поєднання світового досвіду і розробок вітчизняної науки з моделювання податкових надходжень, що дозволить поліпшити обґрунтованість розрахунків прогнозних обсягів доходів бюджету. Підвищенню якості рівня прогнозування обсягу бюджетних надходжень і Україні приділяється велика увага як з точки зору забезпечення сучасною технікою, так і з точки зору наявності кваліфікованого персоналу, здатного працювати зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Впровадження автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності» як одного з інструментів розвитку інформаційного суспільства сприятиме створенню умов для відкритого і прозорого державного управління, покращенню бізнес-середовища та інвестиційного клімату в країні.
Трофименко О. Г. Переваги впровадження автоматизованої системи «єдине вікно подання електронної звітності» / О. Г. Трофименко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 565-567.
Keywords: автоматизована система «єдине вікно подання електронної звітності»; платникі податків; автоматизированная система "единое окно подачи электронной отчетности"; automated system "one-stop supply of electronic reporting"; налогоплательщики; taxpayers