Місце політичних рішень в процесі розвитку сучасної України - Вайєр, Аліна Марленівна; Вайєр, А. М.; Вайер, Алина Марленовна; Vaiier, Alina M. (Одеса: Фенікс, 2019)
Будь-які управлінські рішення, але в першу чергу ті, що приймаються в просторі політики, є основою для формування політичних цінностей, визначають сутність життя політики і напрями її реалізації, а в кінцевому рахунку і всю людську діяльність. Розвиток цивілізації можна представити як послідовний ланцюжок прийняття рішень. Будь-яка активність – це реалізація певного проекту, при цьому політичні проекти набувають пріоритетного значення серед всіх інших сфер діяльності та здатні кардинально міняти життя людей, тому дослідження політичних рішень і технологій їх прийняття – це тематика, яка ніколи не втратить актуальності. В даній статті розглянуто два основних підходи до тлумачення ролі політичних рішень в системі політичного управління, а також підходи до вирішення проблематики створення технологій прийняття політичних рішень. Виявлено зв’язок між технологією прийняття політичних рішень і інноваційною політикою України. Зроблено висновок, що технологія прийнять політичних рішень – це складний процес, що проходить кілька стадій від ініціації до реалізації, але тільки впровадження інновацій в сфері науки і політики можуть зробити цей процес ефективним.

Любые управленческие решения, но в первую очередь те, которые принимаются в пространстве политики, является основой для формирования политических ценностей, определяющих сущность жизни политики и направления ее реализации, а в конечном счете и всю человеческую деятельность. Развитие цивилизации можно представить как последовательную цепочку принятия решений. Любая активность — это реализация определенного проекта, при этом политические проекты приобретают приоритетное значение среди всех других сфер деятельности и способны кардинально менять жизнь людей, поэтому исследование политических решений и технологий их принятия — это тема, которая никогда не потеряет актуальности. В данной статье рассмотрены два основных подхода к толкованию роли политических решений в системе политического управления, а также подходы к решению проблематики создания технологий принятия политических решений. Выявлена ​​связь между технологией принятия политических решений и инновационной политикой Украины. Сделан вывод, что технология принятий политических решений — это сложный процесс, проходит несколько стадий от инициации до реализации, но только внедрение инноваций в сфере науки и политики могут сделать этот процесс эффективным.

Any managerial decisions, but first of all those made in the space of politics, are the basis for the formation of political values, determine the essence of political life and directions of its implementation, and ultimately all human activities. The development of civilization can be represented as a consistent chain of decision-making. Any activity is the implementation of a specific project, and political projects become a priority among all other areas of activity and can dramatically change people's lives, so the study of political decisions and technologies for their adoption is a topic that will never lose relevance. This article considers two main approaches to interpreting the role of political decisions in the system of political governance, as well as approaches to solving the problem of creating technologies for political decision-making. The connection between the technology of political decision-making and the innovation policy of Ukraine is revealed. It is concluded that technology will make political decisions - it is a complex process that goes through several stages from initiation to implementation, but only the introduction of innovations in science and politics can make this process effective.
Вайєр А. М. Місце політичних рішень в процесі розвитку сучасної України / А. М. Вайєр // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 194-205.
Keywords: технологія прийняття політичного рішення; інновації; політичний процес; технология принятия политического решения; инновации; политический прогресс; technology of political decision-making; innovation; political process; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE