Поняття «конкурсні процедури» у контексті формування суддівського корпусу в Україні - Щербатий, Роман Романович; Щербатий, Р. Р.; Shcherbatyi, Roman R. (Одеса : Фенікс, 2026)
Конкурсні процедури – це змагальні процедури з відбору кандидатів на зайняття суддівської посади, що передбачають їх оцінювання, встановлення відповідності законодавчо визначеним критеріям, рейтингування та проводяться у встановленому порядку Вищою кваліфікаційною комісією суддів України. Визначення дефініції «конкурсних процедур» у понятійно-категоріальному апараті формування суддівського корпусу дозволяє теоретично узагальнити відповідні процедури, забезпечує їх системне сприйняття як складових єдиного організаційно-правового механізму формування суддівського корпусу та сприяє подальшому вдосконаленню правового регулювання відповідної сфери.
Щербатий Р. Р. Поняття «конкурсні процедури» у контексті формування суддівського корпусу в Україні. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 340-343. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33149
Keywords: формування суддівського корпусу; конкурсні процедури; добір на посаду судді; конкурс на посаду судді; суддівське врядування; Вища кваліфікаційна комісія суддів України; formation of the judicial corps; competitive procedures; judicial selection; judicial competition procedure; judicial governance; High Qualification Commission of Judges of Ukraine