Віртуальні мережі як нова форма політичної діяльності - Лазор, Катерина Петрівна; Лазор, К. П.; Лазор, Екатерина Петровна; Lazor, Kateryna P. (London, United Kingdom, 2023)
У статті розкривається нова форма політичної активності та взаємодії політичних акторів з потенційними виборцями. Саме мережа Інтернет сьогодні формує сучасний спосіб донесення інформації через постійне цілодобове існування в інформаційному полі людини. Та особливе значення набувають саме віртуальні мережі, адже віртуальна мережа особистості дає змогу проаналізувати суб‘єктам політичного життя психотип власника мережі, прихильність до тієї чи іншої політичної партії, схильність та будь-які інші вподобання потенційного виборця. Та проаналізувавши, скористатися цим на свою користь, задля залучення онлайн виборців у реальний політичний процес.

The article reveals a new form of political activity and interactions of political actors with potential voters. It is the Internet network today forms a modern way of conveying information through permanent round-the-clock existence in the human information field. But a special meaning acquire virtual networks, because a virtual network gives personality enable the subjects of political life to analyze the psychotype of the network owner, commitment to one or another political party, inclination and any others preferences of the potential voter. But after analyzing, use this on its benefit, in order to involve online voters in the real political process.
Лазор К. П. Віртуальні мережі як нова форма політичної діяльності / К. П. Лазор // Proceedings of VI International Scientific and Practical Conference "Science and Innovation of Modern World". - London, United Kingdom, 23-25 February 2023. - С. 474-478.
Keywords: виборці; електорат; віртуальні мережі; Інтернет; політичний процес; виборчий процес; політичні актори; маніпуляція; політична маніпуляція; electorate; virtual networks; Internet; political process; electoral process; political actors; manipulation; political manipulation; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Research Subject Categories::TECHNOLOGY