Загальна характеристика юридичного складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - Хуторянська, Т. В.; Хуторянская, Т. В.; Hutoryanskaya, T. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті здійснено загальну характеристику юридичного складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми). Обґрунтовується, що об’єктом правопорушення є суспільні відносини у сфері захисту прав громадян. Об’єктивну сторону правопорушення проаналізовано за трьома основними групами дій: насильство в сім’ї; невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений; непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім’ї. Визначено, що суб’єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини у формі умислу.
Хуторянська Т. В. Загальна характеристика юридичного складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення / Т. В. Хуторянська // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 91-96.
Keywords: адміністративне правопорушення; діти; захисний припис; корекційна програма; насильство в сім’ї; административное правонарушение; дети; защитное предписание; коррекционная программа; насилие в семье; administrative offence; put protective order; program; violence in a monogynopaedium