Особливості призначення покарання за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця - Колодін, А. О. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена кримінально-правовому дослідженню норми, яка передбачає відповідальність за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця. На основі досліджень, визначені особливості кваліфікації цього злочину проти життя.
Колодін А. О. Особливості призначення покарання за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця / А. О. Колодін // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 172-177.
Keywords: кримінальне право; злочини проти життя; умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони; перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця; призначення покарання