Проблема вільного вибору захисника: національний та європейський досвід - Пиріг, А. М. (Одеса:Фелікс, 2013)
Статтю присвячено проблемам реалізації права на правову допомогу у кримінальному провадженні у світлі європейських стандартів. Розглянуто такі елементи цього права, як право на вибір захисника. Зроблено висновок, що адвокатура є ефективною правоохоронною інституцією лише у разі, якщо її діяльність підпорядкована певним принципам, виробленим світовою спільнотою і закріпленим у міжнародно-правових актах і актах національного законодавства.
Пиріг А. М. Проблема вільного вибору захисника: національний та європейський досвід / А. М. Пиріг // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.246-248.
Keywords: захист прав і свобод людини і громадянина; право на захист; право на вибір захисника; Європейський суд з прав людини; право на правову допомогу; Конституційний Суд України