Реалізація принципу доцільності кримінального права в сфері кримінальної законотворчості - Степаненко, Оксана Василівна; Степаненко, Оксана Васильевна; Stepanenko, Oksana V. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню реалізації принципу доцільності кримінального права у сфері кримінальної законотворчості. На підставі аналізу законодавства та наукової літератури розкрито значення принципу доцільності кримінального права при здійснені криміналізації та пеналізації злочинів. Запропоновано шляхи вдосконалення вітчизняного законодавства з метою дотримання принципу доцільності кримінального права при здійсненні кримінальної законотворчості.

Статья посвящена исследованию реализации принципа целесообразности уголовного права в сфере уголовного законотворчества. На основании анализа законодательства и научной литературы раскрыто значение принципа целесообразности уголовного права при осуществлении криминализации и пенализации преступлений. Предложены пути совершенствования отечественного законодательства в целях соблюдения принципа целесообразности уголовного права при осуществлении уголовного законотворчества.

The article investigates the expediency principle of criminal law in the area of criminal lawmaking. Upon analysis of criminal legislation and scientific literature author gives the role of expediency principle of criminal law in criminalization and penalization. The author provides the ways to improve legislation that expediency principle should be imp lemented in criminal lawmaking.
Степаненко О. В. Реалізація принципу доцільності кримінального права в сфері кримінальної законотворчості / О. В. Степаненко // Порівняльно-аналітичне право : електронне наукове фахове видання. - 2015. - № 1. - С. 277-281.
Keywords: доцільність кримінального права; принцип доцільності кримінального права; кримінальна законотворчість; криміналізація; пеналізація; целесообразность уголовного права; принцип целесообразности уголовного права; уголовное законотворчество; криминализация; пенализация; expediency of criminal law; expediency principle of criminal law; criminal lawmaking; criminalization; penalization