Словарная семантика немецкоязычной лексемы Zorn: диахронический аспект - Романова, Н. В.; Романова, Наталія Василівна; Romanova, Nataliia; Romanova, N. V. (Одеса, 2016)
У статті розглядається динаміка семантичного розвитку німецької лексеми Zorn – «гнів, лють». Історичною особливістю аналізованої мовної одиниці є зміни її фонетичної оболонки, варіювання граматичного роду та вдосконалення смислового наповнення у межах формули «річ – емоція». Установлено два семантичні процеси: розширення та звуження.

The article deals with the dynamics of semantic development of German lexeme Zorn – “anger”, “fury”. Historical features of the analyzed language unit are changes of its phonetic shell, variation of grammatical gender and improvement of meaning in the frame of formula “an object – an emotion”. Two semantic processes – extension and contraction – were specified.
Романова Н. В. Словарная семантика немецкоязычной лексемы Zorn: диахронический аспект / Н. В. Романова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 95-100.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; емоція гніву; почуття; норма; оцінка; номінація; система; словникова семантика; emotion of anger; feelings; standard; evaluation; nomination; system; lexical semantics