Тестування та забезпечення якості програмних систем : навчально-методичний посібник - Трофименко, О. Г.; Дика, А. І. (Одеса : Фенікс, 2024)
У навчально-методичному посыбнику розглянуто особливості процесу тестування програмного забезпечення: фази та технології, тестова документація, критерії та метрики тестів тощо. Вивчаються за-соби програмної інженерії щодо оцінки якості у загальному процесі проєктування та конструювання програмного забезпечення, методи верифікації та валідації про-грамного забезпечення. Містить завдання до лабораторних занять, які виконуються у комп’ютерному класі, та самостійних робіт у межах навчальної дисципліни.

In the training manual, the features of the software testing process are considered: phases and technologies, test documentation, criteria and metrics of tests, software engineering tools for quality assessment in the general process of software design and construction, methods of verification and validation of software are studied. It contains tasks for laboratory classes performed in a computer class, and independent work within the academic discipline.
Трофименко О. Г. Тестування та забезпечення якості програмних систем : навчально-методичний посібник [Електронне видання] / О. Г. Трофименко, А. І. Дика ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2024. –140 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.27246
Keywords: навчально-методичний посібник; тестування програмного забезпечення; тестування та забезпечення якості програмних систем; засоби програмної інженерії; декомпозиція програм; рівні тестування; добір видів тестування; тестування юзабіліті; техніки тест-дизайну; метрики тестування; тестування АРІ; автоматизація тестування вебзастосунків; тестування трафіку; training manual; software testing; testing and quality assurance of software systems; software engineering tools; program decomposition; testing levels; selection of types of testing; usability testing; test design techniques; testing metrics; API testing; automation of web application testing; traffic testing