Перша кодифікація положень спадкового права за Цивільним кодексом УРСР 1922 року: історико-правовий аспект - Половинкіна, Р. Ю.; Половинкина, Р. Ю.; Polovinkina, R. Y. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена історико-правовому аналізу інституту спадкування у радянський період під час першої кодифікації положень спадкового права. На основі проведеного дослідження автор статті пропонує самостійні висновки та судження про співвідношення публічних та приватних інтересів при реалізації права на спадкування в зазначений період.
Половинкіна Р. Ю. Перша кодифікація положень спадкового права за Цивільним кодексом УРСР 1922 року: історико-правовий аспект / Р. Ю. Половинкіна // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 318-325.
Keywords: право власності; право на спадщину; особиста власність; заповіт; Цивільний кодекс; коло спадкоємців; декрет; обов'язкова частка; право собственности; право на наследство; личная собственность; завещание; Гражданский кодекс; круг наследников; декрет; обязательная доля; ownership; inheritance; personal property; wills; Civil Code; the circle of heirs; decree and compulsory share