Головні напрями та проблеми дослідження Карпатського єврорегіону в зарубіжній науці - Мателешко, Юрій; Мателешко, Ю. П.; Mateleshko, Yuriy; Mateleshko, Yurii P. (Одеса, 2017)
Висвітлюються питання головних аспектів і проблем дослідження міжрегіональної асоціації «Карпатський єврорегіон» зарубіжними науковцями. На основі аналізу наукових праць автор виділив шість аспектів вивчення єврорегіону «Карпати» в зарубіжній науці: комплексний, економічний, етнонаціональний, політологічний, історичний та гуманітарний. Наразі здійснено досить ґрунтовний комплексний аналіз Карпатського єврорегіону, а також добре висвітлено економічні питання його діяльності. Натомість гуманітарний (освітній і культурний) зріз досі залишається найменш дослідженим. На якість досліджень єврорегіону насамперед негативно впливають низький рівень його активності й ефективності, а також досить часте ототожнення асоціації з Карпатським регіоном.

The article is devoted to the main aspects and problems of research Interregional Association “Carpathian Euroregion” by foreign scientists. Based on the analysis of scientific papers, the author identified six aspects of the study of the Euroregion “Carpathians” in foreign science: integrated, economic, ethnonational, political, historical and humanitarian. A rather profound comprehensive analysis of the Carpathian Euroregion has been carried out, and the economic issues of its activity are well covered. The humanitarian (educational and cultural) aspect remains to this day the least explored. On the quality of research Euroregion primarily adversely affect system problems of its activity and quite frequent identification of association with the Carpathian region.
Мателешко Ю. П. Головні напрями та проблеми дослідження Карпатського єврорегіону в зарубіжній науці / Ю. П. Мателешко // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. Маршалек-Кава (голов. ред.), Д. В. Яковлев (відп. ред.) ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2017. – Вип. 7. – С. 24-27.
Keywords: Карпатський єврорегіон; зарубіжна наука; напрями дослідження; транскордонне співробітництво; Carpathian Euroregion; foreign science; research aspects; cross-border cooperation; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science