Удосконалення процесів управління збутом в сегменті продуктів харчування (на прикладі ТМ "Гарне") : кваліфікаційна (магістерська) робота - Рапп, С. І. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Удосконалення процесів управління збутом в сегменті продуктів харчування (на прикладі ТМ "Гарне")» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», містить 15 рисунків, 12 таблиць, 57 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 80 сторінках загального тексту і 69 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка та обґрунтування моделі удосконалення процесів управління збутом у сегменті продуктів харчування на основі сучасних цифрових інструментів для підвищення конкурентоспроможності підприємства ТМ «Гарне». Розроблено рекомендації щодо вдосконалення роботи з оптовими клієнтами за допомогою CRM-системи, освоєння Інтернет-торгівлі через вебсайт, телеграм-бот та мобільний застосунок, а також реалізації проєктного підходу в процесі управління збутом; змодельовано оптимальну систему управління збутом як інтегровану цифрову екосистему з модульною архітектурою; проведено оцінку ефективності заходів з використанням ROI, NPV, IRR, строку окупності, сценарного аналізу та оцінки ризиків, з прогнозуванням результатів на основі реальних даних підприємства. Результати роботи можуть бути використані при оптимізації систем управління збутом на середніх і малих підприємствах харчової промисловості в умовах цифрової трансформації та економічної нестабільності. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція штучного інтелекту та blockchain-технологій у процеси збуту, а також вивчення впливу етичних аспектів цифровізації на лояльність клієнтів. Qualification thesis on the topic "Improvement of sales management processes in the food products segment (on the example of TM "Garne")" for obtaining the second (master's) level of higher education in specialty 073 "Management", contains 15 figures, 12 tables, 57 literary sources according to the list of references. The work is performed on 80 pages of total text and 69 pages of main text. The aim of the work is to develop and substantiate a model for improving sales management processes in the food products segment based on modern digital tools to enhance the competitiveness of the TM "Garne" enterprise. Recommendations have been developed for improving work with wholesale clients using a CRM system, mastering Internet trade through a website, Telegram bot, and mobile application, as well as implementing a project approach in the sales management process; an optimal sales management system has been modeled as an integrated digital ecosystem with modular architecture; an assessment of the effectiveness of measures has been conducted using ROI, NPV, IRR, payback period, scenario analysis, and risk assessment, with forecasting results based on real enterprise data. The results of the work can be used in optimizing sales management systems at medium and small enterprises in the food industry under conditions of digital transformation and economic instability. Possible directions for further research are the integration of artificial intelligence and blockchain technologies into sales processes, as well as studying the impact of ethical aspects of digitalization on customer loyalty.
Рапп С. І. Удосконалення процесів управління збутом в сегменті продуктів харчування (на прикладі ТМ "Гарне") : кваліфікаційна (магістерська) робота / С. І. Рапп. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 81 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31412
Keywords: УПРАВЛІННЯ ЗБУТОМ; ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ; CRM; ІНТЕРНЕТ- ТОРГІВЛЯ; ПРОЄКТНИЙ ПІДХІД; SALES MANAGEMENT; DIGITAL TOOLS; INTERNET TRADE; PROJECT APPROACH