Гуманне суспільство як умова вирішення сучасних політичних конфліктів - Третьякова, Т. М.; Tretyakova, T. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Під гуманістичною спрямованістю слід розуміти діалектичну єдність мотиваційно-ціннісних орієнтацій особистості, що базуються на ставленні до людини як до найвищої цінності, відповідних діях та прагненні до надбання відповідних знань. Гуманістична спрямованість виявляється у ставленні особистосиі як до суспільства в цілому, так і до інших та самої себе. На думку автора статті, соціально-політичний конфлікт, який сьогодні набуває свого загострення можливо вирішити мирним шляхом лише використовуючи гуманістичний потенціал нашого суспільства. Ми не повинні сіяти розбрат та «вішати» один на одного ярлики типу: «сепаратисти», «бандеровці» тощо. Досягти миру не можливо без любові та поваги один до одного. Тільки на засадах гуманізму, визнання людини найвищою цінністю, не забуваючи, що всі ми люди можливо дійти до порозуміння та національної солідарності, що допоможе вирішити його толерантно та шляхом компромісу.
Третьякова Т. М. Гуманне суспільство як умова вирішення сучасних політичних конфліктів / Т. М. Третьякова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 186-188.
Keywords: гуманне суспільство; вирішення сучасних політичних конфліктів; гуманное общество; humane society; мирное разрешение современных политических конфликтов; the peaceful resolution of the current political conflict