Християнські засади формування сучасної системи кримінально-правових заходів - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2012)
Досліджується вплив християнської моралі на засади формування сучасної системи кримінально-правових заходів, аналізуються визначальні принципи кримінальної відповідальності в умовах розбудови гуманного за змістом кримінального права. Доводиться необхідність дослідження теологічного змісту адекватності здійснення кримінально-правового впливу в умовах розбудови держави, яка функціонує на засадах верховенства права.

Исследуется влияние христианской морали на основы формирования системы уголовно-правовых мер, анализируются определяющие принципы уголовной ответственности в условиях построения гуманного по содержанию уголовного права. Доказывается необходимость исследования теологического содержания адекватности осуществления уголовно-правового воздействия в условиях построения государства, функционирующего на основах верховенства права.

We investigate the influence of Christian morality on the basis of formation of criminal-law measures system; analyse defining principles of criminal responsibility in building the humane criminal law. The necessity of the theological content research on the adequacy of the criminal law in a state formation, operating on the principle of the rule of law is proven.
Козаченко О. В. Християнські засади формування сучасної системи кримінально-правових заходів / О. В. Козаченко // Науковий вісник Ужгородського національного ун-ту. Серія : Право. – Ужгород. - Вип. 19. – Т. 4. – 2012. – С. 52-55.
Keywords: кримінальне право; християнська мораль; кримінально-правові заходи; принципи кримінальної відповідальності; економія кримінальних репресій; уголовное право; христианская мораль; уголовно-правовые меры; принципы уголовной ответственности; экономия уголовных репрессий; criminal law; Christian ethics; criminal-law measures; principles of criminal responsibility; criminal repression saving