Сучасний стан кримінального права Європейського Союзу та перспективи його розвитку - Курочкіна, Анжеліка Євгенівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті проаналізовано, що кримінальне право як самостійна та комплексна галузь міжнародного публічного права має перспективу свого розвитку в Європейському Союзі. Оцінюючи сучасні дослідження в галузі міжнародного кримінального права, слід зазначити, що головна роль цієї галузі - співробітництво між державами щод боротьби із міжнародними злочинами та злочинами міжнародного характеру.
Курочкіна А. Є. Сучасний стан кримінального права Європейського Союзу та перспективи його розвитку / А. Є. Курочкіна // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 340-342.
Keywords: Європейський Союз; європейське кримінальне право; запобігання злочинності; ситема правосуддя; систематизація права