Поняття та ознаки правовідносин між іншими членами сім'ї та родичами - Сердечна, Ірина Леонідівна; Сердечная, Ирина Леонидовна; Serdechna, Iryna L. (My University, 2015)
Невід’ємною складовою сімейних правовідносин виступають правовідносини між іншими членами сім’ї та родичами (розділ 5 СК України). Автором проаналізовано підходи науковців не лише до розуміння сутності правовідносин між іншими членами сім’ї та родичами, але й до їх характерних ознак. В результаті чого обґрунтовано, що сімейні правовідносини між іншими членами сім’ї та родичами є самостійним видом правовідносин, про що свідчить їх мета, характерні ознаки, виділення яких дає можливість зрозуміти їх сутність та юридичну природу.

Неотъемлемой составляющей семейных правоотношений выступают правоотношения между другими членами семьи и родственниками (раздел 5 СК Украины). Автором проанализированы подходы ученых не только к пониманию сущности правоотношений между другими членами семьи и родственниками, но и к их признакам. В результате чего обосновано, что семейные правоотношения между другими членами семьи и родственниками является самостоятельным видом правоотношений, о чем свидетельствует их цель, характерные признаки, выделение которых дает возможность понять их сущность и юридическую природу.

An integral part of family relations are relation ship between other members of the family and relatives (section 5 of the Family Code of Ukraine). The author analysis the scientific approaches to understanding the nature of relationships between other family members and relatives and their characteristic features. As a result it proves that the family relationships between other family members and relatives is an independent type of relationship what their aim testifies to characteristic signs the selection of that gives an opportunity to understand heir essence and legal nature.
Сердечна І. Л. Поняття та ознаки правовідносин між іншими членами сім'ї та родичами / І. Л. Сердечна // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 37-40.
Keywords: сімейні правовідносини; інші члени сім’ї; родичі; ознаки правовідносин між іншими членами сім’ї та родичами; суб’єктивні права та обов’язки; семейные правоотношения; другие члены семьи; родственники; признаки правоотношений между другими членами семьи и родственниками; субъективные права и обязанности; family relationships; other family members; relatives; features of relationships between other family members and relatives; subjective rights and obligations