Деякі аспекти управління поліцейською юрисдикцією в умовах демократичної трансформації публічної влади - Панфілов, Олег Євгенович; Панфілов, О. Є.; Panfilov, Oleh Ye. (Одеса : Фенікс, 2026)
Актуальність теми зумовлена тим, що саме у сфері поліцейської юрисдикції найбільш інтенсивно перетинаються владні повноваження держави та гарантовані права і свободи людини. Інтеграція принципів законності, пропорційності, підзвітності та сервісності є ключовою умовою формування моделі поліції, орієнтованої на права людини особливо умовах в демократичної трансформації публічної влади в Україні, євроінтеграційних процесів і воєнних викликів. Демократизація управління поліцейською юрисдикцією має привести до формування моделі, в якій кожне рішення поліції буде одночасно юридично правомірним, управлінські обґрунтованим та соціально легітимним.
Панфілов О. Є. Деякі аспекти управління поліцейською юрисдикцією в умовах демократичної трансформації публічної влади. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 49-53. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32963
Keywords: поліцейська юрисдикція; управління поліцією; демократична трансформація; публічна влада; адміністративна процедура; права людини; принцип пропорційності; підзвітність; управління ризиками; доброчесність; police jurisdiction; police management; democratic transformation; public authority; administrative procedure; human rights; principle of proportionality; accountability; risk management; integrity