Правове регулювання інформаційної безпеки держави та громадянське суспільство - Кантока, М. Г.; Кантока, Н. Г.; Kantoka, M. H. (My University, 2017)
У статті розглядаються актуальні питання формування й упровадження інформаційної безпеки в Україні. Зосереджується увага на необхідності вдосконалити механізми нормативно-правового забезпечення зазначеної функції. Також варто звернути увагу на збільшення доступу громадянського суспільства до інформації, щоб забезпечити додатковий контроль над безпекою країни. Співпраця з міжнародними організаціями та інституціями в межах інформаційної безпеки має також бути пріоритетом для забезпечення розвитку й удосконалення механізмів захисту.

В статье рассматриваются актуальные вопросы формирования и внедрения информационной безопасности в Украине. Акцентируется внимание на необходимости усовершенствовать механизмы нормативно-правового обеспечения указанной функции. Также следует отметить увеличение доступа гражданского общества к информации, чтобы обеспечить дополнительный контроль над безопасностью страны. Сотрудничество с международными организациями и институтами в рамках информационной безопасности должно также быть приоритетом для обеспечения развития и совершенствования механизмов защиты.

The article deals with topical issues of the formation and implementation of information security in Ukraine. It focuses on the need to improve mechanisms for regulatory support this function. It is necessary also pay attention to the increase in civil society access to information in order to provide additional control over the security of the country. Cooperation with international organizations and institutions within the framework of information security should be a priority to ensure the development and improvement of the protection mechanisms.
Кантока М. Г. Правове регулювання інформаційної безпеки держави та громадянське суспільство / М. Г. Кантока // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 15. - С. 60-62.
Keywords: інформаційна безпека; громадянське суспільство; міжнародне співробітництво; вдосконалення захисту; информационная безопасность; гражданское общество; международное сотрудничество; совершенствование защиты; information security; civil society; international cooperation; improved protection