Електронні закупівлі як засіб боротьби з корупцією - Трофіменко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G. (Запоріжжя : ЗНУ, 2017)
Досліджено переваги та недоліки впровадження електронної системи закупівель ProZorro на сучасному етапі. Виявлено, що за час функціонування електронна система закупівель дозволила зекономити державі суттєві кошти. Крім того, довіра бізнесу до системи зростає завдяки спрощенню доступу бізнесу до тендерів. Це в свою чергу сприяло зростанню здорової конкуренції, завдяки прозорості та публічності усіх тендерних процедур. Зазначено, що ProZorro високо оцінили незалежні міжнародні експерти, про що свідчать міжнародні нагороди. Платформа ProZorro завдяки прозорості процедури е-закупівель розкриває найбільш очевидні і поширені види шахрайств у сфері тендерних закупівель, що неабияк сприяє подоланню корупції у цій царині.
Трофименко О. Г. Електронні закупівлі як засіб боротьби з корупцією / О. Г. Трофименко // Актуальні проблеми реалізації положень Закону України «Про запобігання корупції»: тези доповідей регіонального науково-практичного круглого столу, м. Запоріжжя, 1-2 грудня 2017 року. – Запоріжжя : ЗНУ, 2017. – С. 185-187.
Keywords: державні закупівлі; електронні закупівлі; корупція; електронна система закупівель ProZorro; державний фінансовий контроль; государственный финансовый контроль; электронная система закупок ProZorro; корупция; электронные закупки; государственные закупки; electronic procurement system ProZorro; e-procurement; state financial control; corruption