Галицький цивільний кодекс 1797 р. як взірець рецепції римського права - Гужва, Антон Миколайович (Одеса, 2017)
У статті розглядаються причини, характер та результати рецепції римського права у Цивільному кодексі для Східної Галіції 1797 р. Автором розглянуті прояви рецепції у сфері речового, спадкового та зобов'язального права. У статті підкреслюється, що характер рецепції був прямий, що виявилося у структурі, юридичній техніці Кодексу, а також стилі викладення та мові.
Гужва А. М. Галицький цивільний кодекс 1797 р. як взірець рецепції римського права / А. М. Гужва // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 86-91.
Keywords: кодифікація цивільного законодавства; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; цивільний кодекс; Цивільний кодекс Східної Галичини; Загальне цивільне уложення Австрійської імперії; рецепція римського права; codification of civil legislation; civil code; Eastern Galicia Civil Code; General Civil Code of the Austrian Empire; reception of Roman Law