Сучасна сервісна природа ідеологічності кримінального права - Гуртовенко, О. Л. (Одеса, 2016)
В статті встановлено ідеологічну обумовленість поняття, сутності та змісту методології науки кримінального права. Розкриті ідеологічні основи пізнання сутності та змісту кримінального права. Визначено та обгрунтовано ідеологічне значення системи та структури кримінального закону.
Гуртовенко О. Л. Сучасна сервісна природа ідеологічності кримінального права / О. Л. Гуртовенко // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 106-111.
Keywords: ідеологія; правова ідеологія; кримінально-правова ідеологія; суб'єкти та учасники кримінально-правової ідеології; кримінально-правова доктрина; криміналізація