Удосконалення законодавства про пенсійне забезпечення та соціальну допомогу - Сирота, І. М.; Сирота, И. М.; Sirota, I. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Новим Законом України врегульовано низку питань пенсійного забезпечення: удосконалено механізм перерахунку пенсій, забезпечено рівні умови індексації пенсії, переглянуто умови обліку страхового стажу для жінок та безробітних. Важливе місце у системі пенсійного забезпечення займають питання удосконалення законодавства про пенсійне забезпечення військовослужбовців. Треба відмітити, що законодавством України передбачено дуже багато видів допомог і всі вони залишаються без змін. У той же час, поліпшення соціального захисту громадян — одна з важливих завдань держави, закріплених Конституцією України.
Сирота І. М. Удосконалення законодавства про пенсійне забезпечення та соціальну допомогу / І. М. Сирота // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 435-437.
Keywords: соціальна допомога; законодавство про пенсійне забезпечення; реформа пенсійної системи; пенсійні правовідносини; социальная помощь; законодательство о пенсионном обеспечении; пенсионные правооношения; social help; legislation on pensions; reform of the pension system; реформа пенсионной системы; pension relationship