Правове регулювання страхової діяльності в Україні - Форманюк, Василь Іванович; Форманюк, Василий Иванович; Formaniuk, Vasil I. (My University, 2016)
В статті розкрито правові питання розвитку страхового ринку України. Досліджено історичні аспекти впровадження нормативноправових документів, які регулюють страхову діяльність. Виокремлено проблеми страхового ринку в Україні. Пропонується узгодити поняття та основні постулати страхової діяльності в законодавчих актах.

В статье раскрыты правовые вопросы развития страхового рынка Украины. Исследованы исторические аспекты внедрения нормативно правовых документов, которые регулируют страховую деятельность. Выделены проблемы страхового рынка в Украине. Предлагается согласовать понятия и основные постулаты страховой деятельности в законодательных актах.

The article deals with the legal issues of development of the Ukrainian insurance market. Studied historical aspects of the implementation of normative legal documents that govern the insurance business. Selected problems of the insurance market in Ukraine. Harmonise concepts and the basic tenets of the insurance business in the legislative acts.
Форманюк В. І. Правове регулювання страхової діяльності в Україні / В. І. Форманюк // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 100-102.
Keywords: страхування; правове забезпечення; регулювання страхових послуг; ринкова інфраструктура; страхование; правовое обеспечение; регуляция страховых услуг; рыночная інфраструктура; insurance; legal providing; adjusting of insurance services; market infrastructure