Типологія мовленнєвого акту вимоги за лексико-семантичним критерієм в англомовному політичному дискурсі - Суховецька, Л. В.; Суховецька, Людмила Валентинівна; Sukhovetska, L. V. (My University, 2016)
Дослідження фокусує увагу на лексико-семантичному аналізі пропозиційного змісту мовленнєвого акту вимоги, продукованого електоратом політичного дискурсу. Автор здійснив огляд сучасних тлумачень вимоги з позиції врахування особливостей соціального статусу продуцента мовлення. За результатами дослідження створено класифікацію вимог, висуну- тих англомовною спільнотою на адресу суб’єктів влади.

The article concentrates upon the lexical and semantic analysis of the propositional part of the speech act of demand, produced by the electorate of political discourse. A detailed review of contemporary interpretations of demand with reference to the social status of the producer of speech has been done by the author. The results of research have presented a classification of demands, appealed to the authoritative representatives by English-speaking society.
Суховецька Л. В. Типологія мовленнєвого акту вимоги за лексико-семантичним критерієм в англомовному політичному дискурсі / Л. В. Суховецька // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 55-61.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; вимога; електорат; мовленнєвий акт; політичний дискурс; speech act; demand; electorate; political discourse